15.5 C
Giurgiu
duminică,23 martie 2025
spot_img

Inspectorul școlar general adjunct, Florentina GĂINĂ, despre proiectul Campusului Preuniversitar Dual din Giurgiu: „De câștigat vor avea, în primul rând, cei peste 700 de elevi care urmează acum cursurile” (AUDIO)

De circa doi ani de zile, Consiliul Județean Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu și partenerii din mediul de afaceri muncesc pentru realizarea, la Giurgiu, a unui Campus Preuniversitar Dual. Mai mult, alături de județul nostru, în proiectul finanțat din fonduri europene, cu peste 23 de milioane de euro, s-au aliat și Universitatea Politehnica București, dar și două județe limitrofe: Teleorman și Călărași. Era o reală șansă pentru Giurgiu, pentru elevii giurgiuveni, doar că, la ședința Consiliului Local Giurgiu de joi, 23 februarie (zi neagră – cel puțin pentru moment) pentru învățământul giurgiuvean, aleșii PSD și ProRomânia au tratat cu indiferență explicațiile președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, ale reprezentanților Universității Politehnica București, luându-l pe „nu avem bani, elevi” în brațe. De fapt, era un clar „nu vrem noi!”.

O ultimă șansă pentru reușita acestui proiect – din care vor avea de câștigat în primul rând copiii noștri, ai tuturor, dar și cei din județele învecinate – este ziua de marți (sperăm să nu fie trei ceasuri rele), 28 februarie, când se va repune pe ordinea de zi acest important proiect. Și, mai ales, sperăm ca Dumnezeu să le dea, în sfârșit, gândul cel bun celor care gestionează bunul mers și dezvoltarea județului, să lase deoparte orgoliile (fie ele personale și politice) și, măcar pentru câteva secunde, să realizeze că acest campus (poate e prea pompos titlul) este șansa celor peste o mie de elevi care, din 2023/2024, vor fi elevi ai claselor de învățământ profesional dual și învățământ dual.

Inspector Școlar General Adjunct, Florentina GĂINĂ

Pentru explicații, ne-am adresat inspectorului școlar general adjunct, Florentina Găină, care, pe scurt, a explicat ce înseamnă acest Campus: ateliere, laboratoare și spații de cazare pentru elevi. Atelierele vor fi dotate de către agenții economici care vor „sponsoriza” și funcționarea claselor. Tot agenți economici extrem de interesați de profesionalizarea forței de muncă tinere din județ sunt cei care susțin, financiar, burse pentru elevii care urmează cursurile acestor clase.

Mai mult, interesul pentru acest tip de învățământ este în plină creștere, de la 8 clase, acum doi ani, la 31 de clase (și peste o mie de elevi) pentru anul școlar 2023 – 2024.

Mai jos, interviul INTEGRAL acordat de inspectorul școlar general adjunct publicației noastre, referitor la CAMPUSUL PREUNIVERSITAR DUAL

În concluzie, domnilor consilieri, ar fi bine ca măcar pentru o clipă să ascultați și, de ce nu, să vă gândiți la viitorul elevilor din Giurgiu. Nu vorbim despre orgolii, nu vorbim despre răutăți de genul „de ce să facă ăla…”, ci vorbim despre, poate, ultimul tren care ar putea opri măcar jumătate dintre acești elevi acasă, să nu mai plece și să nu se mai depopuleze acest județ. Și, automat, vom discuta și despre dezvoltarea economică, marota fluturată în fiecare campanie electorală, în special de unii eterni candidați!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole