5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Camioanele cu ajutoare pentru sinistrații din Turcia au ajuns cu bine la Adana

După cum se știe, vineri, 24 februarie, două camioane încărcate cu ajutoare pentru sinistrații din Turcia au trecut granița pe la Punctul de Frontieră Giurgiu.

Cele două camioane, aparținând Crucii Roșii Române, erau încărcate cu 754 de convectoare de căldură, cu corturi și echipament necesar acestora (corturile au fost transmise către Crucea Roșie Română de la Crucea Roșie Americană). Convectoarele au fost achiziționate, la solicitarea Semilunii Roșii din Turcia, de către filiala Giurgiu a Crucii Roșii Române, cu cei un miliard de lei vechi – sprijin acordat de Consiliul Județean Giurgiu.

Duminică, 26 februarie, cele două Tir-uri au ajuns cu bine la Adana, unde au descărcat ajutoarele atât de necesare miilor de sinistrați, urmare a cutremurului din 6 februarie.

Convoiul a fost însoțit, din partea Crucii Roșii Române – filiala Giurgiu, de directorul adjunct al filialei, Lia Măcelaru, și de voluntarul Cristina Sidău. Dacă totul va fi bine, marți, 28 februarie, cele două se vor întoarce în țară. Vom reveni cu impresiile lor din această experiență, însă, până atunci…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole