22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Gura păcătosului… PSD-ista Elena DINU recunoaște numirea politică a soțului la DRDP București

Se pare că am avut dreptate atunci când, cu aproximativ o lună în urmă, scriam că Daniel Augustin Dinu, soțul deputatului PSD Giurgiu Elena Dinu, urma să facă un salt „profesional” de la DRDP Buzău, unde câștigase un concurs la care participase, culmea, de unul singur. Era un „pariu” al soției sale cu restul lumii, știută fiind pasiunea proaspătului director DRDP București pentru jocurile de noroc. Iar saltul acesta nu îl făcea oriunde, ci fix la cea mai mare, importantă și bănoasă Direcție din subordinea CNAIR: Direcția de Drumuri și Poduri București.

Postul de director al DRDP București nu îi era străin lui Daniel Dinu, acesta ocupând aceeași funcție imediat ce Marian Mina (cel care câștiga, în 2016, scaunul de președinte al Consiliului Județean Giurgiu și care, propulsat pe filiera Niculae Bădălău, ocupa funcția de director al direcției amintite, deși pregătirea sa era cu totul străină acestui post), a plecat din funcție. Doar că Dinu a fost demis de însuși ministrul Transporturilor din acea vreme, social-democratul Răzvan Cuc.

Doar că statul „pe bară” a lui Dinu nu a durat foarte mult, promisiunile soției sale de a-l readuce în funcție (lucru vehiculat în cercurile PSD Giurgiu) fiind tot mai concrete. Mai mult, se pare că însuși Elena Dinu ar fi făcut lobby pe lângă colegul Marian Mina, apropiat și el al actualului ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a-l readuce pe scaunul de director DRDP București pe soțul său. Doar nu era să îl lase să piardă o grămadă de timp pe drum, făcând naveta, sau, Doamne ferește, să își închirieze o locuință în județul Buzău. Așa că, în doar o lună după „câștigarea” concursului la DRDP Buzău, inginerul mecanic Daniel Dinu revine la DRDP București. Deși numirea sa pare a fi făcută doar pentru o perioadă de patru luni, o „vrăbiuță” ne-a șoptit că numirea va fi mult, mult mai lungă.

Ceea ce frapează, însă, este nonșalanța afișată de deputatul PSD Elena Dinu, soția proaspătului numit, atunci când recunoaște că numirile politice sunt, de fapt, lucruri absolut normale!

Iată răspunsul aproape incredibil de sincer al deputatului PSD Giurgiu, prins, cumva, cu temele „nefăcute” (întrebarea nu fusese trecută pe lista interviului respectiv, ci fusese adresată „în direct” de un telespectator): „În ceea ce privește numirile… sunt poziții în care se fac numiri politice, așa cum știe toată lumea, sunt poziții care aparțin funcționarilor publici”.

Concret, funcția de director DRDP București, ca orice altă funcție de director din CNAIR, nu este deloc una care „să aparțină funcționarilor publici”, ca s-o cităm pe Elena Dinu, iar aceasta nu a negat în mod clar că ar fi avut vreo implicare în numirea soțului său la DRDP București, ba, mai mult, repetă că „sunt poziții în care se fac numiri politice”.

În vreme ce știm cu toții că anumite funcții in aparatul administrativ sunt intr-adevăr ocupabile pe anumite criterii, cel politic fiind și el un criteriu(secretari de stat, consilieri personali etc) ar fi interesant de văzut dacă funcția despre care discutăm este una pentru a cărei ocupare criteriul politic să fie permis de lege…De altfel, publicația noastră a formulat o solicitare către CNAIR prin care doream o serie de clarificări cu privire la numirile sau selecțiile de dosare pentru funcțiile de conducere din Companie, inclusiv ale Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri, răspuns pe care îl vom publica în momentul în care acesta ne va parveni.  

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole