22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Doza 4 de vaccin anti-COVID19 se poate face în cinci centre din județ

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.

„Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager”, a transmis MS.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.

La nivelul județului Giurgiu funcționează doar cinci puncte în care doritorii se pot imuniza cu doza a patra de vaccin anti-COVID19. Este vorba despre cabinetul doctorului Marius Stoian (situat în Circa din municipiu, pe strada Ierusalim 3000), precum și de cabinetele din satul Trestieni – comuna Ulmi (dr. Bogdan Rășcanu), Bolintin Vale (dr. Ilie Dumitru), Buturugeni (dr. Lucia Soare) și la Policlinica Cliperton din comuna Joița. De altfel, oficialii giurgiuveni precizau că, în funcție de numărul de solicitări, ar putea fi luată în calcul deschiderea și a altor puncte de vaccinare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole