22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Giurgiuveanul liberal Gheorghe ȘTEFAN, moment de bilanț în Ministerul Agriculturii, din funcția de secretar de stat

Începând cu data de 1 februarie, giurgiuveanul Gheorghe Ștefan și-a încheiat colaborarea cu Ministerul în care a activat încă din 2019. Anunțul a fost făcut pe contul său de socializare, printr-un mesaj în care spune: „Ca în orice început există și un sfârșit atunci când fiecare trebuie să facă o “descărcare de activitate” dacă a fost ca și mine în slujba cetățeanului și a fost plătit din bani publici. În decembrie 2019 atunci când am fost numit secretar de stat în cadrul MADR mi-am propus o reformă a sectorului pescăresc prin promovarea unei legislații care să vină în rezolvarea problemelor acvacultorilor dar și a pescarilor comerciali și recreativ”, spune Gheorghe Ștefan.

De asemenea, giurgiuveanul de la MADR a trecut în revistă o serie de reforme și acțiuni menite a îmbunătăți, cumva, în special sectorul acvaculturii și pescuitului.

„Împreună cu specialiști din ANPA și asociațiile de profil, am reușit sa realizăm două proiecte de lege, a acvaculturii și pescuitului care se află în dezbatere parlamentară și sper sa fie aprobate cu cât mai puține modificări față de formele inițiale. Am reușit să trimitem Comisiei încă din luna iulie 2021 noul Program operațional aferent 2021-2027 pentru acvacultuă și pescuit care sper că va fi aprobat in luna martie 2022. Am lucrat intens cu toți specialiștii din domeniu pentru realizarea Strategiei multianuale de acvacultura pentru 2021-2027. Încă de la începutul pandemiei am fost  alături de fermierii din raza mea de competență și am lansat măsuri pt pierderile datorate Covid-19”, mai scria Gheorghe Ștefan.

În ceea ce privește județul Giurgiu, organizație care l-a propus pentru funcția de secretar de stat, acesta s-a implicat, după cum spunea, în repararea sistemului de irigații din județ, reușind, în anul 2020 să fie pusă în funcțiune irigarea unei suprafețe de 45.000 ha

„Tot în 2020 am promis fermierilor giurgiuveni că vor beneficia de puncte de lansare a rachetelor antigrindină pentru protejarea culturilor iar astăzi sunt fericit să-i anunț că HG-ul cu cele 10 puncte de lansare pentru Giurgiu se află în avizare și proiectele vor fi finalizate până la sfârșitul lui 2024”, a mai transmis fostul secretar general.

„Multumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și mi-ați fost alături în toate acestea și vă asigur în continuare de toată disponibilitatea mea dacă considerați că experiența mea vă poate fi utilă. Vă mulțumesc tuturor!”, a încheiat Gheorghe Ștefan.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole