22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „România are nevoie de servicii financiare accesibile și de cetățeni educați în sensul folosirii acestora!”

Faptul că România are nevoie de servicii financiare accesibile și de cetățeni educați în sensul folosirii acestora nu mai este, de multă vreme, un secret. De altfel, o componentă a acestei schimbări urmează să fie Legea pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua națională a educației financiare”, adoptată, astăzi, 29 martie, în Camera Deputaților. Inițiativa aparține liberalilor, dintre inițiatorii și susținătorii proiectului fiind chiar deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Actul normativ prevede că Parlamentul României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare, precum și alte autorități ale administrației publice pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educației financiare, dedicate acestei zile.

„Am depus împreună cu colegii și am sprijinit acest act normativ pentru că astfel de manifestări îi vor face pe români să conștientizeze necesitatea de a beneficia de un nivel minim de educație financiară.
Din același motiv, în urmă cu câteva luni, am votat pentru ca educația financiară să fie inclusă printre competențele obligatorii la școală, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial”
, spunea, la scurt timp după depunerea și sprijinirea actului normativ, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole