18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Rata de promovare la Evaluarea Națională, la Giurgiu, a crescut semnificativ”

Atunci când acorzi importanța cuvenită educației, rezultatele nu întârzie să apară. În mai puțin de trei ani, rata de promovare a examenului de Evaluare Națională a crescut de la 60,3% în 2020, la 70,5%. Altfel spus, numărul celor care au luat medii peste 5 înainte de contestații este în creștere constantă

Din ce în ce mai mulți dintre elevii din județul Giurgiu înțeleg că promovarea acestui examen important reprezintă primul pas pentru a-și construi viitorul.

Progresul se face pas cu pas, dar se face când acorzi educației importanță, ceea ce PSD nu a făcut niciodată atât timp cât a condus județul. Până în 2020, cu PSD la conducere, Giurgiu era pe ultimul loc la rata de promovare la Evaluarea Națională, preciza, cu puțin timp în urmă, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Acum, Giurgiu este pe locul 34 la nivel național și, fapt relevant, depășește majoritatea județelor din regiunea Sud-Muntenia. Rata de promovare este 69,2% în Dâmbovița, 68,2 în Ialomița, 63,2% în Călărași, 62,1% în Teleorman. Din această regiune, ne depășesc doar Prahova și Argeș.

Rata de promovare la nivel național este de 76,2%.

Felicitări pentru progresul din Giurgiu inspectorului școlar general, Ion Ghimpețeanu!

Felicitări profesorilor și elevilor! Așteptările mele sunt ca anul viitor să avem, în Giurgiu, rezultate și mai bune, mai spunea deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole