18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

EVALUARE NAȚIONALĂ 2023 GIURGIU. Niciun zece curat, iar cele mai multe note sunt între cinci și șase. Promovabilitatea a depășit 70%!

Rezultatele  înregistrate la examenul de evaluare națională de către absolvenții clasei a VIII-a din județul Giurgiu (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Rata de promovabilitate este 70,51%, ceea ce situează județul Giurgiu pe poziția 34, din totalul de 42 de județe, în clasamentul la nivel național.

Rezultatele pe tranșe de medii se prezintă astfel:

–         319 absolvenți au obținut medii cuprinse între 5,00-5,99 ;

–         315 absolvenți au obținut medii cuprinse între 6,00-6,99 ;

–         310 absolvenți au obținut medii cuprinse între 7,00-7,99 ;

–         298 absolvenți au obținut medii cuprinse între 8,00-8,99 ;

–         102 absolvenți au obținut medii cuprinse între 9,00-9,99 ;

„Precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, se arată într-un comunicat transmis presei de reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

La scurt timp după afișarea rezultatelor, inspectorul școlar general Ion Ghimpețeanu declara:

Felicit, pe această cale elevii și părinții, cărora le mulțumesc pentru implicare, dar nu în ultimul rând, mulțumesc cadrelor didactice care au contribuit la aceste rezultate prin indeplinirea obiectivelor propuse la inceput de an școlar, dar mai cu seama prin orele de pregatire suplimentară.

De asemenea doresc să le multumesc domnilor directori pentru implicare și nu în ultimul rând colegilor mei inspectori care au monitorizat cu multă atenție intregul proces didactic din județul Giurgiu, promovând astfel un învățământ de calitate, menit să ducă la formarea unor generații care să ne reprezinte cu cinste, a încheiat Ion Ghimpețeanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole