16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Programul de muncă flexibilă (Kurzarbeit) trebuie să continue! A salvat numeroase locuri de muncă!”

Inițiat în anul 2020, în plină pandemie de COVID 19, programul de muncă flexibilă (Kurzarbeit), inițiativă a Guvernului liberal al acelei perioade, a salvat numeroase locuri de muncă. De aceea, deputatul liberal giurgiuvean și-a anunțat susținerea continuării acestui tip de program de muncă.

„Din păcate, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că încheierea stării de alertă va duce la situația în care nu se va mai acorda șomaj tehnic, iar la programul kurzarbeit se va renunța în termen de trei luni de la ridicarea stării de alertă”, declara deputatul giurgiuvean liberal.

O astfel de abordare este de neînțeles, în opinia Gabrielei Horga, în condițiile în care măsurile au fost introduse într-un moment dificil pentru economia României, provocat de pandemia de coronavirus. Acum, suntem într-un alt moment dificil, chiar dacă sunt cauze diferite, precum criza energetică și războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Este greu de crezut că efectele negative vor înceta în următoarele trei luni, iar locurile de muncă nu vor fi afectate prin eliminarea acestei măsuri. Sunt companii care încă au nevoie de această măsură pentru păstrarea locurilor de muncă și pentru menținerea activității.

Pe scurt, soarta programului kurzarbeit nu trebuie legată de cea a stării de alertă. Programul de muncă flexibilă era legat de sprijinirea sectorului economic.

Conform opiniei deputatului liberal giurgiuvean, acest tip de program de muncă flexibilă ar trebui păstrat cel puțin până la finalul acestui an.

Sper că ministrul Muncii va ține cont de aceste realități și va iniția un proiect de lege în acest sens. În caz contrar, mă voi implica în reintroducerea programului, printr-un proiect de lege inițiat de parlamentari liberali.

Am făcut pași înainte prin telemuncă și kurzarbeit, având în vedere ca trăim intr-un mediu economic dinamic, digital. Este de neînțeles de ce vrea ministrul Muncii să anuleze orice program care a însemnat o adaptare la vremurile actuale și vrea să ne întoarcem în punctul de unde am plecat. Aceste schimbări erau necesare, iar criza economică a accelerat producerea lor”, a mai precizat Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole