9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Prin lege, de acum, terenurile agricole extravilane din categorii inferioare pot avea altă utilitate: producerea de energie din surse regenerabile!”

Am adoptat săptămâna aceasta în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de colegul meu liberal, Glad Varga, prin care sunt facilitate investiţiile pentru producerea de energie din surse regenerabile pe terenuri agricole extravilane din categorii inferioare, anunța deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Camera Deputaților este for decizional, iar proiectul va fi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Mă număr printre inițiatorii proiectului de lege, al cărui obiectiv este creșterea producției de energie electrică.

Potrivit actului normativ, pe terenurile agricole de clasa III-a, a IV-a și a V-a de calitate, având categoria de folosință arabil, pășune, vii și livezi, situate în extravilan, pot fi amplasate obiective de investiție din surse regenerabile. Este vorba de capacități de producție a energiei solare (panouri foto-voltaice), energiei eoliene, energiei din biomasă, biolichide și biogaz, unităţi de stocare a electricității, stații de transformare sau alte sisteme similare.Vorbim de terenuri de calitate inferioară, pe care le putem folosi pentru a crește cantitatea de energie regenerabilă produsă de România. Conform deputatului Gabriela Horga, legea este benefică și pentru județul Giurgiu, acolo unde sunt terenuri degradate care pot fi folosite pentru astfel de proiecte.

Trebuie să folosim contextul favorabil la nivel european. România are acces la fonduri europene pentru producerea de energie din surse regenerabile, atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin Fondul pentru Modernizare, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole