12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuție la nivel înalt cu președintele SUA și cu secretarul general NATO!”

Așa cum fusese anunțat de mai multe zile, cel mai puternic om al planetei, președintele american Joe Biden, a ajuns, în cursul dimineții de joi, 24 martie, la Bruxelles, unde urma să aibă o serie de întâlniri extrem de importante (un summit NATO) pe tema situației din Ucraina.

În acest context, Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut o discuţie cu preşedintele SUA Joe Biden şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea lucrărilor summit-ului NATO de la Bruxelles, după cum anunța parlamentarul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.
Reuniunea este convocată în contextul agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, discuțiile fiind purtate concret pe tema consolidării Flancului Estic.

Președintele Klaus Iohannis a precizat, la scurt timp de la finalizarea discuțiilor cu cei doi importanți lideri: NATO a aprobat Grupul de Luptă pe care l-am solicitat și care va fi poziționat în România! Este o veste foarte bună și mă bucur că s-a decis constituirea sa atât de repede. Voi insista la reuniunea NATO de astăzi asupra necesității de a consolida mai bine Flancul Estic, unde este nevoie în continuare de o apărare foarte solidă și serioasă. Vreau să transmit foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă, suntem parte din cea mai puternică alianță militară care a existat vreodată. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol, iar românii sunt în siguranță.”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole