23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „PNL a luptat mereu pentru modernizarea României!”

Partidul Naţional Liberal a împlinit astăzi 148 de ani. Cu acest prilej, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga a participat, la fel ca în toți cei 17 ani de când este membru PNL, la evenimentul organizat la Vila Florica din Ştefăneşti, judeţul Argeş.

PNL este un partid care a luptat mereu pentru modernizarea României, pentru dezvoltarea economică a țării, apărând valorile liberale și promovând reforme esențiale.

Cele mai importante realizări din istoria modernă a României se leagă de activitatea liberalilor: obținerea independenței de stat (1877), crearea României Mari (1918), reforma agrară (1921), adoptarea Constituției din 1923, prosperitatea economică din perioada interbelică sau integrarea în UE (2007), declara deputatul liberal giurgiuvean, la scurt timp de la încheierea evenimentului.

Totodată, de Guvernele liberale se leagă susținerea industriei naționale prin măsuri fiscale. De asemenea, au fondat învățământul românesc modern prin legile inițiate de Spiru Haret și au realizat alfabetizarea satului românesc prin înființarea de scoli primare în toate satele cu peste 40 de copii. Liberalii au realizat reforma agrară, primul Cod Silvic sau reforma electorală.

Guvernările PNL din perioada interbelică au rămas în istorie ca un model de succes economic, țara noastră având o creștere economică record și excedent bugetar.

Conform celor precizate în istorie, liberalii au înființat instituții moderne și vitale statului, precum: Banca Naționala Română, Bursa de Valori de la București, Consiliul Suprem al Magistraturii, Poliția Română.

În ultimii trei ani și jumătate, PNL și-a asumat guvernarea României, luând măsuri pentru a contracara efectele pandemiei și ale războiului din Ucraina și trecând la derularea unui amplu program de investiții.

La fel ca în întreaga sa istorie, PNL își face datoria față de români, dovedind că este un partid al echilibrului. Spre deosebire de alte partide, liberalii nu s-au speriat niciodată de problemele guvernării, încercând să le rezolve în interesul cetățenilor, a încheiat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole