22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Nu e normal ca sportivii din Rusia și Belarus să participe la competiții, iar cei din Ucraina, nu, din cauza războiului!”

Recent, Comitetul Internațional Olimpic a sancționat Comitetele din Rusia și Belarus, în sensul că niciun sportiv și niciun oficial din cele două țări nu va avea acces la competițiile internaționale.

Această decizie nu a rămas fără ecou, o declarație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, privind sancțiuni la adresa sportivilor din cele două țări, fiind semnată în cursul zilei de vineri, 4 martie.

În calitate de membru al acestei Adunări, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga a semnat, la rândul său, documentul.

„Potrivit documentului, salutăm recomandările Comitetului Internațional Olimpic de a nu invita sportivii și oficialii din Rusia și Belarus să participe la competițiile internaționale. Încurajăm toate federațiile internaționale să aplice decizia Comitetului Internațional Olimpic.

Recunoaștem principiul de a nu pedepsi sportivii pentru deciziile guvernelor țărilor lor, dar este inacceptabil să permitem sportivilor din Rusia și Belarus să participe la competițiile internaționale, în timp ce sportivii din Ucraina nu pot face acest lucru din cauză că țara lor a fost atacată.

Este mai important ca oricând ca lumea sportului să sprijine respectarea drepturilor omului și a legislației internaționale, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole