16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Investițiile în infrastructură sunt o prioritate. Drumul expres dintre DN5 și Vama Giurgiu este aproape de a fi finalizat”

Așa cum relatam cu puțin timp în urmă, lucrările la Drumul Expres ce leagă DN 5 de Vama Giurgiu, menit să decongestioneze traficul greu de pe șoseaua Prieteniei și de la intrarea în municipiu sunt aproape de finalizare, deși la debutul acestora mulți cârcotași spuneau că acest lucru este aproape imposibil.

Unul dintre cei care au punctat faptul că drumul va fi finalizat chiar înainte de termenul asumat de constructor, este deputatul giurgiuvean liberal Gabriela Horga, care preciza, pe lângă anunțul că lucrările sunt extrem de avansate:

Realizarea drumului se bazează pe o tehnologie folosită în premieră în România: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România. Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi. Pentru PNL, investițiile în infrastructură sunt o prioritate. Contractul pentru Drumul de Legătură DN 5 – Podul Prieteniei a fost semnat în noiembrie 2019, în prima lună a guvernării liberale. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în octombrie 2020.Vom avea un drum modern care va asigura o conexiune rapidă cu Vama Giurgiu și Podul Prieteniei spre Ruse.

Drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei este un proiect de 5,72 km lungime și va avea 4 benzi cu parapet median.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole