23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL GIURGIU: „Guvernul Ciucă facilitează și în acest an achiziționarea de locuințe prin „Noua Casă”!”

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă facilitează și în acest an achiziționarea de locuințe, prin programul “Noua Casă”, a precizat, de curând, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Programul beneficiază de un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei. Programul vine însoțit și de o cotă de TVA de doar 5%, pentru achiziția de locuințe, aplicabilă în anumite condiții.

Continuarea programului este foarte importantă pentru segmentul de populație reprezentat în principal de potențialii beneficiari tineri. Aceștia nu au venituri suficient de mari încât să poată susține un proces rapid de economisire a avansului, a mai spus parlamentarul giurgiuvean.

De la lansarea programului și până la finele lunii decembrie 2022, au fost acordate 330.875 de garanții în valoare totală de 31,3 miliarde de lei.

În 2020, ca secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului, am fost implicată în deblocarea programului și adaptarea vechiului program ”Prima casă” la noile realități economice și sociale, a încheiat Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole