18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, președintele Consiliului Județean Giurgiu: „Întreaga motivare este un copy-paste din legislație și definiții din DEX”

Conferința de presă organizată la sediul Consiliului Județean vineri, 27 ianuarie, a tratat 3 subiecte dar, de departe, atacarea hotărârii privind repartizarea sumelor de echilibrare a ținut „capul de afiș” al întâlnirii președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, cu mass-media locală.

„Parcurgând motivarea depusă la instanța de prefect, reiterez că avem de-a face cu un gest deliberat, comandat politic și cu efecte grave asupra investițiilor din județ. Doamna prefect nu a apelat la procedura prealabilă prin care putea să ceară și să obțină orice informații suplimentare, a dorit doar să blocheze foarte multe proiecte inițiate de primarii din județ și, din păcate, a reusit, pentru că actul atacat se suspendă până la judecare, cel mai devreme în toamnă, din experiențe anterioare. De departe, întreaga motivare este un copy-paste din legislație și definiții din DEX”, preciza Dumitru Beianu în cadrul conferinței de presă.

Atacarea repartizării sumelor de echilibrare vine la scurt timp după ce prefectul Florentina Stănculescu atacase hotărârea cu privire la realizarea unei centrale fotovoltaice pe o suprafață de 300 de hectare ce urmau a fi concesionate prin licitație.

„Mă mai refer la un aspect esențial: atât onorabilul domn Mina, cât și doamna Dinu, spun că sumele primite de primarii PSD în două rânduri prin alocare din fondul de rezervă la dispoziția premierului nu trebuie luate în considerare. De parcă aceia nu ar fi bani publici, ci aduși de Mina și Ciolacu de acasă. Dacă vă uitați în tabel, la prima alocare, toți primarii PSD au luat 200.000 de lei, iar cei de la PNL, 150.000, deci, din start, s-a dorit o diferențiere. A doua alocare, mai grav: primarii PSD au luat câte 5-600.000 de lei, în timp ce liberalii au primit și de trei ori mai puțin! Am văzut chiar o adresă a primarului din Bolintin Vale, către Prefectură, să verifice cum s-au făcut repartizările sumelor din 6%. Îmi pare rău pentru domnia sa, dar nu ar trebui să uite că la Bolintin Vale s-a făcut o investiție, de către CJ, de 40 de miliarde de lei vechi, pentru un cartier din localitate, lucru pe care nu l-a făcut nimeni înainte. Mai mult, domnul Mina, pe mandatul său, nu a bătut un cui în comunele cu primari PNL. Nu am cerut nimănui să îmi rămână dator”, a mai precizat Dumitru Beianu.

La acest moment, președintele Beianu, alături de echipa din Consiliul Județean, caută soluții de anulare și eventual redactarea unei alte hotărâri, pentru a ajuta primarii de comune în a demara sau continua lucrările de investiții din UAT-urile respective.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole