17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „De ce se tem Marian Mina și colegii săi de la PSD de educație?”

Sunt încă proaspete afirmațiile „de noaptea minții” ale pesediștilor din consiliul local Giurgiu, în ședința de joi, 23 februarie. Zi de tristă amintire, în care multor copii și tineri giurgiuveni li s-a refuzat, prin votul împotriva realizării campusului preuniversitar dual, dreptul la muncă, la o meserie, la educație, alta decât DOAR liceu!

Să nu uităm că starea actualului sistem de învățământ se datorează tot unui om al PSD, Ecaterina Andronescu („Abramburica”), cea care, în urmă cu 14 ani, din pix, desființa școlile profesionale și de meserii din România, pentru că, nu-i așa, era o rușine să știi o meserie…Mai bine să intre la liceu toți elevii de clasa a opta, chiar dacă media de la evaluare era de 2 sau 3! Ba, la unele licee, s-a intrat și cu note de 1…Acei copii erau condamnați din start să nu termine cele 12 clase, și, dacă rămâneau acele școli de meserii, alta le-ar fi fost, poate, viața…nu prin țări străine, la cules de căpșuni sau sparanghel…

O șansă de a recupera ceva măcar cu generațiile actuale se încearcă la Giurgiu, de doi ani…17 parteneri s-au așezat la masă, fără să conteze culoarea politică, ci doar interesul pentru educație. Au reușit să creioneze un proiect de Campus Preuniversitar pentru Învățământ Dual, la Giurgiu! Doar că, din nou, oamenii PSD-ului au decis că este mai bine să nu se realizeze acest proiect…de ce? PENTRU CĂ NU VOR EI!

Pe contul său de socializare, referindu-se la cele petrecute în ședința de consiliu local din 23 februarie, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, scria:

„Oamenii cu meserii sunt oameni liberi și este evident că liderii PSD Giurgiu nu vor oameni liberi. Vor oameni ținuți in sărăcie, tineri fără acces la meserii si șanse în viață.

Este incredibil modul în care consilierii PSD au respins în Consiliul Local Giurgiu proiectul campusului de învățământ dual, liceal și universitar, realizat împreună cu Politehnica București, unde tinerii să învețe o meserie.

De când am văzut rezultatul votului, mă întreb uluită: mai știe cineva vreun caz de oraș din UE ai cărui aleși SĂ REFUZE accesul la fonduri europene?

Când toate țările, toate regiunile, toate orașele se luptă să atragă cât mai multe fonduri? Mai știe cineva vreun caz în care specialiștii dintr-o universitate (cinci facultăți ale Politehnicii în acest caz) să muncească pe brânci timp de patru luni pentru un proiect pe fonduri europene, iar niște politruci, cum sunt cei de la PSD, să le arunce munca la coșul de gunoi?

Nimeni nu le-a cerut celor de la PSD să scrie un rând, că e complicat pentru ei! Li s-a cerut doar să analizeze proiectul cu bună credință, să vadă avantajele pentru județul Giurgiu.

Giurgiu putea deveni centru regional pentru învățământ dual împreună cu Politehnica București. Aleșii locali din celelate județe cu care Giurgiu s-a asociat au votat deja pentru acest proiect care urma să fie depus pentru finanțare prin PNRR.

În schimb, consilierii PSD din Giurgiu au ignorat argumentele reprezentanților Politehnicii din București. Deși i s-a explicat că vorbim de un proiect regional, consilierul PSD, Marian Măroiu a comentat “este un proiect prea mare pentru un oraş atât de mic”.

Giurgiu nu este prea mic pentru a fi un centru regional educațional împreună cu Politehnica, ci Marian Mina consilierii locali ai PSD sunt oameni politici fără viziune, oameni fără anvergură profesională și doar cu interese personale și imediate.

Demonstrația de nepăsare oferită de politrucii PSD i-a stupefiat pe profesioniștii de la Universitatea Politehnică. ”Cinci facultăti, cinci decani au muncit timp de 4 luni de zile ca să pregătească acest proiect. Patru luni de zile, de ce am muncit ca tâmpiții în Politehnică, îmi explicați şi mie?”, a întrebat decanul Facultății de Inginerie Mecanică şi Mecatronică din cadrul Universității Politehnice Bucureşti, Daniel Comeaga, a încheiat deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole