12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Am votat pentru proiectele bugetului de stat și al asigurărilor pentru anul 2022”

Miercuri, 22 decembrie, în comisiile de buget-finanțe din Parlamentul României au dat raport favorabil pe proiectele bugetului de stat și cel al asigurărilor pe anul 2022. În calitatea sa de membru în comisia din cadrul Camerei Deputaților, liberala Gabriela Horga a votat pentru aceste două proiecte.

„Bugetul pe anul 2022 este construit cu accent pe dezvoltare, investiții și creștere economică, respectând principiile guvernării liberale, aplicate cu succes în ultimii doi ani de zile.

În anul 2022, pentru investiții se vor aloca 6,7% din PIB, mai mult decât execuția bugetară pe anul 2021. Nu vom crește taxele și impozitele. Aceste linii de acțiune de politică liberală au dus la creșterea încasărilor la buget, ceea ce a permis creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor din sistemul bugetar”, își explică votul dat în comisie parlamentarul giurgiuvean liberal.

PNL sprijină mediul de afaceri printr-o politică fiscală predictibilă, pentru a încuraja investițiile și crearea de noi locuri de muncă. Din acest motiv, PNL se opune propunerilor PSD care vizează suprataxarea cu 1% a marilor companii sau coborârea plafonului de încadrare la microîntreprinderi de la un milion de euro la 500.000 de euro. De altfel, argumentele PNL au convins PSD să renunțe la aceste propuneri.

„În Parlament, vorbim foarte mult despre predictbilitatea fiscală și ar trebui să o și punem în practică. Potrivit Codului Fiscal, predictibilitatea impunerii asigură stabilitatea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor obligatorii, pentru o perioadă de timp de cel puţin un an, în care nu pot interveni modificări în sensul majorării sau introducerii de noi impozite, taxe şi contribuţii obligatorii. Dacă totuși se aprobă modificări, acestea trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie, respectându-se regula de a rămâne în vigoare cel puțin un an de zile.

În ceea ce privește modificările fiscale, mai ales în cazul celor referitoare la schimbarea de regim fiscal (cum este cazul microîntreprinderilor), una dintre probleme este faptul că, de fiecare dată, în discursuri clamăm predictibilitatea și importanța ei și o respectam prea puțin.

De multe ori se adoptă modificări prin derogare de la principiul predictibilității din Codul Fiscal sau se încalcă pur și simplu reglementările în vigoare. Orice schimbare majoră trebuie să ofere o perioadă de timp pentru ca mediul de afaceri să își poată face previziuni”, a mai precizat deputatul PNL Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole