22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Ajutor de aproape două milioane de lei pentru municipiu, pentru plata gazelor naturale folosite la încălzire!” Câte luni acoperă această sumă

Creșterea accentuată a prețului gazelor naturale, dar și faptul că în majoritatea cazurilor, municipalitatea era obligată să plătească în avans, la prețuri enorme, cantitatea de gaze naturale necesară asigurării încălzirii, au dus la situația în care locuitorii municipiului Giurgiu erau la un pas de a îngheța în case. Mai mult, frigul a ținut acasă încă o săptămână elevii din Giurgiu, aceștia desfășurându-și cursurile în sistem on-line, după revenirea din minivacanța de iarnă (Crăciun și Anul Nou). În aceste condiții, atât primarul, cât și parlamentarii PNL, dar și liderul organizației județene a liberalilor, Dan Motreanu, au făcut lobby la Ministerul Dezvoltării pentru primirea unui sprijin ce putea achita costurile gazelor cel puțin pentru lunile noiembrie și decembrie.

Vestea bună a fost dată de către deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, care anunța faptul că Municipiul Giurgiu a primit de la Ministerul Dezvoltării 1,7 milioane de lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în lunile noiembrie și decembrie. Este vorba de 687,016.38 de lei pentru luna noiembrie și 1.024,321.44 de lei pentru luna decembrie.

Însă, având în vedere creșterile prețurilor, cât și nivelul nivelul subvenției acordate de Primărie, și alt sprijin din partea Guvernului va fi cu siguranță necesar.

„Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de 41.997.515,16 de lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare.

Guvernele PNL au sprijinit prin alocări suplimentare județul Giurgiu cu aproximativ 100 milioane de lei în 2020 și 60 de milioane lei de lei în anul 2021.

Cele mai mari sume au fost acordate la finalul anului 2020, în condițiile în care administrația PSD înglodase județul în datorii”, a precizat, la scurt timp de la anunțul acordării sprijinului, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

De altfel, toți parlamentarii PNL, cât și președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, au susținut solicitările administrației locale de a primi sprijin de la guvern pentru cetățeni, acest lucru fiind chiar menționat de către primarul municipiului, Adrian Anghelescu, în cadrul unei recente întâlniri cu presa locală.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole