5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Fostul primar al municipiului, Nicolae BARBU, a demisionat din PRO ROMÂNIA. Spre ce formațiune politică își va îndrepta atenția…

După doi ani în care a activat, din punct de vedere politic, tot pe eșichierul stângii politicii giurgiuvene, fostul edil al municipiului din perioada 2012 – 2020, Nicolae Barbu, a făcut anunțul vehiculat de ceva timp pe „bursa zvonurilor”: a renunțat la viața politică, în favoarea vieții economice și de familie.

„Astăzi (n.r. 18 octombrie) am luat decizia de a părăsi partidul PRO ROMÂNIA, nu mă înscriu în alt partid, pentru a nu începe discuții pe tema aceasta, dar am considerat că după doi ani de zile în care am încercat să creez la Giurgiu acel pol al social-democrației nu în concurență cu PSD ci să suplinească anumite domenii ale PSD, observ că cei pe care i-am avut alături au început să se descurce, fiecare pe drumul lui, fiecare își găsește țelul și drumul politic în viață. Eu, acolo unde m-am refugiat sau m-am reîntors – în familie, în mediul privat – îmi voi continua activitatea privată, e mult mai bună, mai liniștitoare și o cunosc mult mai bine”, declara, în cadrul unei întâlniri cu presa locală, fostul edil giurgiuvean.

Anunțul lui Nicolae Barbu vine la scurt timp după ce liderul național al partidului din care a făcut parte, Victor Ponta, anunța o posibilă alianță, în viitorul apropiat, cu PSD. Întrebat dacă este doar o coincidență momentul demisiei, Barbu a răspuns, aproape sec: DA.

„Decizia am vrut să o iau de mai multă vreme, dar eram „forțat” să rămân alături de partid de cei care mi-au fost alături în 2020, când am luat decizia susținerii acestui partid. Această susținere le crea, probabil, lor, anumite probleme de serviciu sau de coexistență la un moment dat cu administrația locală. Argumentele deciziei mele sunt strict personale, nicidecum împotriva partidului”.

Referindu-se la perioada celor doi ani petrecuți în partidul-satelit al PSD, PRO ROMÂNIA, Nicolae Barbu declara că nu există, din punctul său de vedere, animozități sau supărări pentru perioada respectivă, amintind chiar faptul că echipa alături de care a lucrat a fost una „frumoasă”.

„Am mai spus de ce am făcut la vremea respectivă acest pas, deși mi s-a spus că dacă aș fi rămas în PSD eram primar în continuare. Acel lucru trebuia să se întâmple atunci, în 2020; era un oraș sub conducerea politică a lui Niculae Bădălău, era încă sub acea dorință a lui personală de a-și rezolva problemele în PSD folosind o organizație județeană și faptul că acea rupere s-a produs din interior nu a făcut decât să dezmembreze. S-a dorit ruperea PSD de sus, să plece echipa lui Dragnea și Dăncilă, și să vină o altă echipă. Acum se încheie un ciclu de doi ani în politică, un ciclu frumos, cu echipe frumoase, cu oameni valoroși, care fie vor continua în Pro România, fie își vor găsi un partid mai puternic, capabil să îi propulseze politic sau administrativ”, a mai declarat Nicolae Barbu.

Cât privește planurile sale de viitor, deja demisionarul din funcția de coordonator al organizației județene a PRO ROMÂNIA preciza că, deși se încearcă de anumite persoane din PSD să se transmită ideea că s-ar putea reîntoarce în PSD și că va prelua organizația județeană, având sprijinul conducerii centrale, urmând a fi numit direct înlocuitor la județ, pentru a organiza alegerile, Nicolae Barbu a infirmat total aceste zvonuri.

La întrebarea dacă, totuși, îl vom revedea pe Nicolae Barbu angrenat în politica giurgiuveană, și dacă va fi regăsit în postura de candidat, la viitoarele alegeri, acesta a răspuns:

„E prematur să spun acest lucru, am aflat ceva în acești ani, și eram mai temperamental. În doi ani m-am maturizat și am învățat că în politică niciodată să nu spui niciodată. Îmi doresc să susțin un tânăr sau o tânără, cu șanse reale la candidatura la Primărie, dacă și acele persoane doresc, să le transmit din ce am învățat în acești ani de politică și administrație. Susțin orice candidat care îmi va cere ajutorul, nu pot spune despre un anumit partid. Candidat – sunt speculații la acest moment. Nu mi-aș dori candidatura la Primărie sau Consiliul Județean”, a răspuns fostul edil al municipiului, fără însă, a nega faptul că și-ar putea oferi serviciile oricărui partid i-ar cere-o.

Cel puțin pentru moment, există zvonuri – neconfirmate, oficial, nici de Nicolae Barbu, nici de alți reprezentanți ai politicii giurgiuvene – conform cărora fostul primar ar putea fi regăsit în rândurile unei formațiuni politice de dreapta, chiar a unui PD-L resuscitat.  

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole