12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

EXCLUSIV: Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Comana!

Miercuri, 4 august, începând cu ora 10,00, președintele României, Klaus Iohannis, urmează să efectueze o vizită în comuna giurgiuveană Comana.

Conform surselor noastre, scopul vizitei de mâine (n.r. 4 august) este de a discuta cu autoritățile planuri și soluții pentru a proteja parcul și biodiversitatea sa și de a lărgi accesul publicului la acest parc, în scop recreativ și educativ cu privire la importanța protejării naturii.

Vizita președintelui Iohannis are loc în contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitații căzute în intervale de timp scurte și îmbunătățesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate și proteja.

La întâlnirea la nivel înalt va participa, alături de primarul comunei Comana, Aurel Enache, și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Parcul Natural Comana ​ are 25.000 ha, si adăpostește un număr de 1153 specii de plante,  212 specii de păsări, 37 specii de mamifere, 30 de specii de pești, 10 specii reptile, 141 specii de nevertebrate și 8 specii amfibieni.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole