23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Au început emoțiile pentru peste 2000 de absolvenți ai clasei a opta din județul Giurgiu

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII 2023) se va desfășura în perioada 19 iunie – 4 iulie 2023. Conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, 2013 absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 61  de unități de învățământ/centre de examen.

Prima probă, Limba și literatura română, a avut loc luni, 19 iunie și va fi urmată de proba la Matematică, miercuri, 21 iunie.

Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

La prima probă, cea de Limba și literatura română, au lipsit 99 de candidați, și nu au existat eliminări din sala de examen.

Varianta extrasă a fost cea cu numărul 4. Pentru aceasta, elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler. Subiectele primite de elevi la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2023 au avut două texte suport, primul din Ioan Slavici – „Limir-împărat” și al doilea din Octavian Paler – „Deșertul pentru totdeauna”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole