12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Europarlamentarul DAN MOTREANU, despre candidatura la președinția PNL Giurgiu: „Sunt un om de echipă, în jurul căruia se poate construi performanța!”

În circa două săptămâni, delegați din toate organizațiile locale ale PNL se vor reuni pentru alegerea unui nou Birou Politic Județean și, totodată, a unui președinte al filialei. Creditat cu prima șansă la această funcție, grație rezultatelor obținute în circa doi ani de interimat în fruntea liberalilor giurgiuveni, europarlamentarul DAN MOTREANU a acordat, în exclusivitate, un scurt interviu publicației evenimentgr.ro.

R: După alegeri, ce ar trebui schimbat și ce ar trebui păstrat în filiala PNL Giurgiu?
Dan Motreanu: Sunt foarte multe lucruri de spus și foarte multe de îmbunătățit, și evident că se vor schimba multe în ceea ce privește funcționarea, organizarea și comunicarea în noul birou județean. Să nu uităm că actualul birou este rezultatul fuziunii unui birou interimar al PNL cu cel de la ALDE la care s-au adăugat personalități locale într-o perioadă foarte aglomerată în care tot efortul a fost concentrat pe, și în campaniile electorale. În primul rând, noul Birou Județean trebuie să facă o analiză serioasă atât privind resursa umană din fiecare organizație locală și din organizațiile speciale tineret, femei, vârsta a 3-a (unele neavând performante pozitive), cât și asupra rezultatelor obținute la ultimele alegeri (locale și parlamentare). Este punctul de plecare pentru pregătirea următoarelor alegeri și, chiar dacă, după cum știți, rezultatele au fost foarte bune, organizația noastră fiind la nivelul PNL pe primul loc pe țară, mai sunt multe de făcut și îmbunătățit. Eu sunt un om care cred cu sinceritate că se poate face politică și ALTFEL (în antiteză cu cea făcută până acum la nivelul județului Giurgiu), și mulți dintre cei cu care am interacționat în această perioadă pot confirma că am făcut deja acest lucru. Dar încă odată afirm, și pentru că sunt foarte scrupulos, că mai sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățesc, și le vom face într-o perioadă foarte scurtă, astfel încât să funcționăm și să acționăm în alte paradigme decât cele cunoscute până acum în politica giurgiuveană. Asta presupune, printre altele, că vom avea proiecte – nu doar politice, ci inclusiv sociale, pe educație, pe dezvoltarea mediului, a mediului de afaceri etc și toți vicepreședinții și prim-vicepreședinții filialei vor coordona punctual unele dintre acestea și vor prezenta rapoarte de activitate în fața Biroului de conducere și a organizațiilor. Dar cum în politică ești evaluat exclusiv după rezultatele din alegeri, rămâne cea mai mare provocare: reconfirmarea mandatului de președinte al CJ și a majorității din CJ la următoarele alegeri. Am învățat, din istoria ultimelor alegeri din Giurgiu că este mult mai ușor să câștigi campanii, dar mult mai greu să reconfirmi în următoarele alegeri.
Obiectivul nostru este de a menține conducerea CJ și a majorității liberale în CJ, asta presupune proiecte finalizate și nu pe hârtie, proiecte viabile, care să dezvolte județul astfel încât cetățenii să ne recunoască munca, să o aprecieze și să ne voteze din nou.

R: Îl considerați pe domnul Ciprian Danciu un contracandidat puternic, ce v-ar putea pune probleme, sau e doar un „iepuraș” care să dea impresia de democrație și de luptă în PNL pentru șefia filialei?
D.M. : Eu deocamdată nu mi-am anunțat în mod oficial candidatura. La ședința de CDJ – forul cel mai înalt de conducere al PNL la nivel județean, am afirmat că îmi voi depune candidatura pentru președinte al PNL Giurgiu doar dacă organizațiile locale doresc acest lucru. Candidatura poate fi depusă cel mai târziu cu 5 zile înainte de Conferința Județeană de Alegeri, deci până în data de 12 iulie… O candidatură la președinția organizației presupune o minimă susținere – măcar o organizație să îți dea un vot de încredere și de asemenea presupune evident un Proiect Politic, o Echipă și asumarea unor rezultate pentru organizație. Nu mi s-ar părea corect, și nici util dacă ții la organizație, să candidezi dacă membrii din organizații, primarii, parlamentarii și colegii din conducerea CJ nu își doresc acest lucru. Până în acest moment, în toate organizațiile locale în care au avut loc alegeri s-a dat un vot pentru susținerea candidaturii mele și sper ca și de la celelalte organizații, odată ce au loc alegeri, să primesc încrederea și susținerea lor.

R: Mulți dintre primari se plâng de prestația președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, în sensul că nu primesc susținere din partea acestuia pentru proiectele pe care le au, în schimb fiindu-le impuse alte proiecte pentru dezvoltarea comunelor. După Conferința Județeană, Dumitru Beianu se va mai bucura de aceeași susținere și încredere din partea dvs?
D.M. : Este foarte greu să facem în acest moment o evaluare a activității președintelui CJ și a echipei de consilieri județeni PNL, neuitând faptul că ei sunt majoritatea în CJ, și că fără votul lor nu poate trece vreun proiect. Cred că este prematur, la nici un an de zile de la preluarea mandatului să avem niște concluzii foarte clare. Cu siguranță, la finalul anului voi cere un raport de activitate pentru tot ceea ce s-a întâmplat în CJ Giurgiu. Evident că toți avem obligația de a fi un sprijin pentru Consiliul Județean, atât eu, cât și parlamentarii PNL din filiala Giurgiu. Sperăm să îndreptăm într-un timp, încă foarte scurt, multe lucruri care au mers înainte prost în CJ. Avem nevoie de investiții care apoi să crească bugetul județului Giurgiu pentru a face, și din fonduri proprii, proiecte atât de mult așteptate de comunitățile din Giurgiu și de primarii noștri. Îmi pun foarte mari speranțe și în fondurile europene, dar aștept și fonduri guvernamentale pentru asfaltare străzi și introducerea gazului în localități. PNRR este cel care poate să ne aducă fonduri de dezvoltare și pentru proiecte importante pentru județ. Am încredere în capacitatea domnului Beianu de a depune proiecte si de a le susține, iar noi suntem alături de el. Repet, în acest moment este prematur să vorbim despre o evaluare finală a activității CJ, care are un buget limitat, cu multe constrângeri și care încă are o arhitectură impusă de neperformanța fostei conduceri a CJ.

R: Care este principalul atu pentru care delegații la Conferința Județeană vor trebui să vă dea votul, peste două săptămâni?
D.M: În primul rând, ar trebui să evalueze rezultatele. Sunt oameni pragmatici, i-am văzut, îi cunosc…am făcut 4 campanii împreună. Am preluat organizația Giurgiu acum 2 ani, și era ultima organizație a PNL, cu doar 5 primari și fără niciun parlamentar. Astăzi, organizația este pe primul loc în PNL, are 34 de primari, primarul si viceprimarul din municipiul reședință de județ, președintele și vicepreședinții CJ, majoritate în CJ, trei parlamentari din șase (o mare diferență față de acum patru ani când nu aveam niciunul!). Rezultatul vorbește de la sine, este un rezultat foarte bun, dar marea provocare este, așa cum am precizat și la începutul interviului, menținerea acestuia și la următoarele alegeri. Foarte mulți îl numesc EXCEPȚIONAL, având în vedere că a fost făcut în doi ani de zile, dar eu consider că el trebuie consolidat. În aceeași măsură îmi doresc să mă aprecieze și pentru activitatea mea de până acum, ca lider politic, ca mod de a face politică. Sunt un om căruia îi place să lucreze în echipă, sunt un om care își asumă responsabilitățile, care nu desparte, ci unește , care apreciază munca , bunul simț și loialitatea doar in strânsă legătură cu competenta . Sunt un președinte care a arătat, în cei doi ani de zile, că în jurul meu se pot construi echipe, se pot construi cariere, se poate construi performanța! Atâta timp cât pot fi util și o prezență pozitivă, voi rămâne în fruntea organizației. Când colegii vor considera că voi avea foarte puține de oferit, atunci îmi voi depune mandatul la dispoziția organizației!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole