3.9 C
Giurgiu
miercuri,29 noiembrie 2023
spot_img

Eurodeputatul liberal giurgiuvean Dan MOTREANU: „România trebuie să își ajute fermierii să devină mai competitivi prin Noul Plan Național Strategic”

Europarlamentarul Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru  Siguranță Alimentară din Parlamentul European, salută numărul crescut de exporturi de produse agricole ale fermierilor europeni, depășind considerabil valoarea importurilor.

„În 2020, europenii au exportat mai multe produse cu înaltă valoare adăugată ridicată decât au importat. Valoarea exporturilor de produse agricole finale, cifrată la 80 miliarde euro, depășește considerabil valoarea importurilor de produse agricole finale de circa 24 miliarde euro”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook. 

De asemenea, deputatul informează că exporturile de 306 miliarde de euro demonstrează forța și competitivitatea sectorului agroalimentar al UE: „În 2020, Uniunea și-a consolidat poziția de prim exportator mondial de produse agroalimentare. Exporturile UE cuprind produse de bază, dar mai ales produse ale industriei alimentare cu un grad înalt de prelucrare. Importurile UE, pe de altă parte, sunt dominate în mod clar de produsele agricole de bază și furaje, care reprezintă aproximativ 75% din totalul importurilor.”

Nu în ultimul rând, Dan Motreanu subliniază că prin politicile agricole incluse în Noul Plan Național Strategic pentru 2023-2027, ce trebuie depus la Bruxelles până la sfârșitul anului, „România trebuie și ea să își ajute fermierii să prelucreze materia primă obținută astfel încât să devină mai puternici și mai competitivi.”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole