16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Este JALE la Valea Dragului! Garda de mediu i-a amendat cu 250 de milioane, dar nimeni din Primărie nu e de găsit!

„Ca urmare a unei petiții înregistrate la GNM-CJ Giurgiu, s-a procedat la verificarea aspectelor sesizate. S-a constatat că pe raza comunei Valea Dragului există suprafețe mari afectate de depozitări necontrolate de deșeuri. Pentru încălcarea prevederilor legislației de mediu, UAT Valea Dragului a fost sancționată cu amenda în valoare de 25000 lei”, se arată într-o informare a celor de la Garda de Mediu  Giurgiu.

Deși s-a încercat, în nenumărate rânduri, să se ia legătura cu reprezentanții Primăriei Comunei Valea Dragului pentru a explica situația, acest lucru a fost imposibil, numărul de telefon fix fiind direct conectat la fax, iar pe telefonul mobil al primarului Marin Mototolea (despre care se știe că nu este la prima abatere în ceea ce privește respectarea legii) singurul mesaj primit de reprezentanții noștri fiind „Numărul solicitat este ocupat!”…

Pe surse, am aflat că primarul Mototolea s-ar afla într-un „binemeritat” concediu pe litoral, de aceea fiind, probabil, imposibil să îl contacteze cineva – cu excepția, probabil, anumitor persoane.

De asemenea, reprezentanții Gărzii de Mediu au mai precizat faptul că în ultimii doi ani (mai exact în intervalul 2020 – 2021) șapte UAT-uri au fost sancționate contravențional cu suma totală de 297.000 de lei, pentru amplasamente afectate de depozitări necontrolate de deșeuri.

„Au fost înaintate cinci sesizări organelor de cercetare penală, îndreptate împotriva UAT-urilor unde există suspiciunea că au fost îngropate deșeuri, alte patru sesizări fiind îndreptate împotriva unor persoane fizice sau juridice. De asemenea, mai sunt în lucru trei sesizări penale pentru incinerare de deșeuri – cabluri și anvelope uzate – pentru recuperarea inserțiilor metalice”, se mai arată în informarea Gărzii de Mediu Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole