12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

După doi ani de așteptare, podul de la Palanca (comuna Florești Stoenești) a fost inaugurat! (GALERIE FOTO/ VIDEO)

Vă aducem la cunoștință faptul că MLPDA a efectuat transferul sumei de 572.614,06 pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în comuna Florești Stoenești, județul Giurgiu”, finanțat în cadrul PNDL pentru situație de lucrări depusă în 2019.

Pentru obiectul de investiții „Pod peste râul Sabar, pe DC 156 – km 0+520 în comuna Florești Stoenești județul Giurgiu”, (…) au fost făcute demersuri pentru urgentarea lucrărilor de construire a podului, suna anunțul publicat, cu aproape doi ani în urmă, pe pagina de facebook a primăriei Florești Stoenești. La acea vreme, primar era Marius Nițescu, prezent, de altfel, la inaugurarea ce a avut loc sâmbătă, 11 septembrie, în comună.

Proiectul de modernizare a podului de peste Sabar din satul Palanca a fost aprobat în 2017 printr-un proiect PNDL cu o valoare totală de peste 3 milioane de lei noi.

În prezent, drumul comunal DC 156 traversează râul Sabar prin intermediului unui pod de 45 m aflat într-o stare avansată de degradare, situație ce pune în pericol locuitorii comunei podul fiind foarte îngust și șubred.

„Am participat, astăzi, în comuna Florești-Stoenești, la inaugurarea podului peste râul Sabar, un pod atât de necesar, dar pentru care s-a lucrat aproape doi ani de zile.

Este un eveniment foarte important pentru județul nostru, un eveniment pe care l-aș vrea multiplicat în localitățile din județ și din țară, un eveniment de care ne leagă amintiri și perioade mai puțin frumoase, pentru că oamenii din Palanca au fost nevoiți să ocolească, să piardă din timpul lor extrem de important pentru a ajunge pe cealaltă parte a râului Sabar. În cei doi ani de zile, probabil că a fost un inconvenient pe care astăzi îl depășim ca urmare a faptului că au fost oameni care au inițiat transformarea podului într-o lucrare importantă pentru comunitate.

Este un moment pe care îl aștept și în alte localități, iar rolul nostru, al Guvernului, al Consiliului Județean, al parlamentarilor României, să sprijinim și să dezvoltăm comunitățile.

Felicitări, domnule primar Constantin Dumitru, pentru această realizare, pentru perseverență și mult succes în continuare!” – declara europarlamentarul giurgiuvean, lider al PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

În cadrul ceremoniei, a luat cuvântul și președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu:

„Este un proiect de investiții foarte așteptat, care se ridică, iată, la nivelul investițiilor, și îi felicit pe reprezentanții firmei care a realizat această lucrare. Se demonstrează astfel că se pot face și construcții foarte bine puse la punct, ce respectă proiectul în cele mai mici detalii. Vrem să se întâmple cât mai multe asemenea evenimente și ne dorim cât mai multe asemenea investiții în județul Giurgiu. Îl felicit pe  dl Primar pentru ambiție, care a fost ca un al doilea diriginte de șantier, aceasta fiind, se pare, soluția. Încă din 2004 era o discuție, pe vremea când eram vicepreședinte CJ, legată de un asemenea pod, de necesitatea lui, la vremea aceea fiind primar regretatul Constantin Neacșa. Iată că astăzi se concretizează, și sunt onorat să vă împărtășesc că nu este singurul motiv de bucurie, noi, CJ, având alte trei investiții în derulare pentru comuna dvs”.

Constantin Dumitru, primarul comunei Florești Stoenești, cel care, de altfel, a fost sufletul proiectului de reabilitare și realizare a podului de peste râul Sabar, la Palanca, spunea:

„Sunt zeci de ani de când oamenii din comună se chinuie să treacă de pe un mal pe altul al Sabarului, și iată că astăzi avem această bucurie. Tot un liberal este cel care, cu mai bine de o sută de ani în urmă, boierul Florescu, făcea un pod peste Sabar, de atunci datând acest tip de construcție, pe acest loc. Sunt peste 600 de zile de muncă, de muncă asiduă, în care am muncit cu toții, administrație publică, cetățeni, firmă de construcții, pentru a duce la îndeplinire dorința noastră: de a transforma podul, metalic, vechi de mai bine de 50 de ani, într-un pod nou, sigur, pentru locuitorii comunei Florești Stoenești și, implicit, ai satului Palanca. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare, și să dea Dumnezeu ca acest pod să reziste cel puțin la fel de mult – dacă nu mai mult – ca podurile anterioare”

La evenimentul găzduit de primarul comunei Florești Stoenești, Constantin Dumitru, au participat, pe lângă președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, și europarlamentarul giurgiuvean, liderul liberalilor giurgiuveni Dan Motreanu, și prefectul județului, Aneta Matei, subprefectul Mirel Brăgaru, vicepreședinții CJ, Cristian Anculescu și Elisabeta Mihalcea, dar și senatorul PNL, Toma Petcu alături de deputatul Gabriela Horga.

Podul a fost inaugurat în prezența unui sobor de preoți din localitate, după ce, în prealabil, a fost săvârșită o slujbă de sfințire a lucrării.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole