18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, președintele Consiliului Județean Giurgiu: „Sistemul protecției sociale din România este unul vechi și ineficient!” (INTERVIU AUDIO)

În urmă cu câteva zile, imagini şocante apărute într-un azil de bătrâni din Voluntari oripilau întreaga Românie. În urma acestor imagini, în întreaga țară, peste noapte, au fost mobilizate numeroase instituții, sute de comisari ANPC, polițişti şi pompieri, care au „descins” în căminele de bătrâni..

O astfel de echipă, a fost „detaşată” de luni dimineață şi la noi în județ. Ciudat este faptul că autoritățile au fost în control, în primele două zile, doar în centrele care aparțin DGASPC Giurgiu şi în niciun azil privat. O fi o coincidență? Nu ştim. Aşteptăm să vedem finalizarea, pentru că aceste controale vor fi până pe 16 iulie, în fiecare zi.

În plin „scandal”, în care „ciorbe reîncălzite” îl vizează pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, i-am solicitat acestuia câteva lămuriri referitoare la evenimentele ultimelor zile. De la detalii care au fost remediate în urma controalelor recente (detalii ce nu fuseseră amintite la controalele anterioare, cum ar fi montarea unor mânere la dulapuri) până la cereri aproape absurde, de a remedia presiunea apei în sistemul de stingere a incendiilor de la Căminul din Mogoșești (sistem care, până acum, se pare că a trecut cu bine de verificările ISU), lucru care se poate realiza în timp, nu pocnind din degete, dar și despre investițiile pe care CJ Giurgiu le are, dar pe care presa națională nu le ia în seamă, a vorbit, deschis, în interviul acordat publicației noastre, președintele Dumitru Beianu.

Printre reproșurile aduse conducerii DGASPC Giurgiu, dar și Consiliului Județean Giurgiu, sunt o serie de, hai să le spunem, inepții.

Conform celor precizate de Dumitru Beianu, în cadrul unei miniconferințe de presă de marți, 12 iulie, citat de breakingnewsgiurgiu.ro, se pare că „beneficiarii nu au lenjerii de pat albe”. INCREDIBIL!! Tocmai apropierea de normalitate – și nu sentimentul de spital, de izolare – ar trebui să primeze în aceste situații….

Anul acesta au fost cumpărate de DGASPC Giurgiu, nu mai puțin de 400 de lenjerii de pat, după ce nu mai fuseseră cumpărate de ani buni, totul pentru confortul beneficiarilor. Ne amintim că în lunile ianuarie și februarie ale acestui an, în centrele DGASPC Giurgiu au fost peste 60 de controale, după ce mai multe persoane au făcut tot felul de sesizări care s-au dovedit într-un final NEFONDATE, dar care au perturbat liniștea beneficiarilor, supuși inclusiv la umilința de a se dezbrăca pentru ca inspectorii să poată verifica dacă au urme de lovituri pe corp (pentru că așa se specifica în acele petiții false), sunt informații furnizate de reprezentanții DGASPC Giurgiu.

Revenind la controalele din aceste zile, pretențiile halucinante continuă cu centrul de la Grădinari. Acolo se află un centru de îngrijire și asistență, unde, potrivit DGASPC, DSP-ul a solicitat reprezentanților centrului să facă un cabinet medical. Adică beneficiarii cu afecțiuni grave, imobilizați la pat, să fie duși în altă încăpere, la cabinetul medical pentru tratament și medicație. Pe sistemul „unde nu-i cap, vai de…” dar nu de picioare, în cazul județului nostru. Cât despre „închiderea” unor centre, sau despre suspendarea de activitate, așa cum preciza și președintele CJ Giurgiu, în cadrul interviului, NICIUN BENEFICIAR nu va fi nevoit, într-un fel sau altul, să părăsească locația pe care, de ani de zile, o consideră „ACASĂ”!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole