17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, președintele Consiliului Județean Giurgiu: „Controalele la DGASPC Giurgiu pot avea o tentă politică. Avem CINCI controale pe zi…!”

Cartoful fierbinte al Consiliului Județean Giurgiu, Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) este, din nou, în aceste zile, în prim-planul mass media și nu numai.

Un control (de fapt, patru în total, la diferite centre, dintre care doar unul aparținea de DGASPC Giurgiu) la centre pentru persoane vârstnice, ar fi relevat o sumedenie de nereguli. Însă nimeni nu a spus, concret, care sunt deficiențele constatate la fiecare dintre cele patru entități. Din contră, social-democrații au sărit imediat la jugulara directorului DGASPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv, și a președintelui Consiliului Județean, Dumitru Beianu, înfierându-i, pe amândoi, cu mânie proletară. Fără scrupule, PSD-iștii (unii de frunte, alții din eșaloane de jos) îi acuzau pe cei doi de faptul că la Centrul de la Mironești ar veni sfârșitul lumii – bătrâni fără hrană, cu mâncarea expirată sau pregătită în condiții mai mult decât improprii, cu un cazarmament distrus etc…

La scurt timp după tot acest scandal iscat de PSD Giurgiu, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, alături de directorul DGAPSC Giurgiu, au „descins” la Mironești, unde…lucrurile nu stăteau chiar așa!

Dar iată ce a declarat președintele Dumitru Beianu, referindu-se la acțiunile de control din ultimele zile:

„Încep cu o paranteză. Am văzut că cineva laudă activitatea mandatului trecut, că, vezi Doamne, nu au fost probleme. S-a uitat foarte repede faptul că a fost descoperită o firmă care avea contract să prepare mâncarea beneficiarilor DGASPC, lucrând într-un subsol insalubru. Asta e cea mai clară modalitate de a-ți demonstra disprețul față de această categorie de oameni, să gătești în acele condiții. Ba, mai mult, acea firmă, după un control, fusese închisă, dar ei au continuat să pregătească mâncarea în același spațiu și în aceleași condiții…contractul însuși a fost unul cu probleme, încă plătim niște penalități, dar, în sfârșit, e tărășenie lungă. Dar așa ne place nouă, să uităm repede și să dăm în oamenii care muncesc… Revenind la Mironești, au fost niște probleme, dar nu de natura și nici pe departe atât de ample față de cele afirmate de unii și alții. Faptul că ele sunt foarte vechi, nu cred că are foarte mare importanță. Dar abordarea mea cred că a fost una logică: incepem cu chestiunile ample, și apoi începem să găsim soluții. Faptul că este un cazarmament învechit în toată Direcția este o realitate și acest lucru se întâmplă încă dinainte de anul 2000. Când am avut ocazia, în mandatul meu trecut, am reabilitat șase centre, pe POR, dar de atunci nu s-a mai făcut nicio investiție, doar au fost angajate vreo 300 de persoane, iar acum prioritatea zero – din cauza creșterilor de prețuri la energie – a fost să facem cumva să eficientizăm energetic – să depunem proiecte și să le și câștigăm pe cele mai multe dintre ele pentru eficientizare energetică a clădirilor. Cu asta am început! Credeți-ne că a fost destul de important acest efort, beneficiile se vor vedea în timp, iar în perioada următoare ne-am fi îndreptat atenția și spre aceste categorii de cheltuieli, legate de mijloace fixe și bunuri de valoare mai mică, absolut necesare, la rândul lor. Toate au un parcurs logic!

Faptul că numai ieri (n.r. joi, 16 februarie) am avut cinci controale de la diverse instituții la centre din subordinea DGASPC demonstrează că nu e întâmplător nimic. S-a dorit punerea într-o lumină proastă a direcției și mai ales activitatea conducerii, ceea ce mi se pare absolut nedrept! Dar este adevărat că au fost constatate și deficiențe pentru care conducerea Centrului de la Mironești, după părerea mea singura vinovată de ceea ce a fost acolo, va trebui să dea explicații în cadrul comisiilor de disciplină sau care vor fi modalitățile de analiză a acestor probleme.

Întrebat dacă vede cumva un iz politic în toate aceste descinderi, și dacă Dumitru Beianu crede că acestea vor continua, președintele CJ Giurgiu a afirmat:

„Dacă am ajuns la 5 controale pe zi, vă dați seama…nu s-au produs nici pe departe asemenea controale în mandatul anterior. Este clar că există o logică, o strategie de a pune într-o lumină proastă toată activitatea de acolo, ceea ce este trist și nedrept. Este clar o tentă politică, astfel nu s-ar justifica un asemenea efort concentrat. Acolo există o echipă bună, condusă de dl Director Paraschiv, care a reușit să facă ordine în direcție și lucrurile încep să meargă așa cum ar trebui.”

Numai că un zvon și o serie de afirmații în diverse spații îl dau ca revenit pe funcția de director al DGASPC Giurgiu a lui Cătălin Lupu, ca urmare a acestor „verificări”, Dumitru Beianu a răspuns tranșant:

„Ar fi o tragedie pentru asistența socială din județ să revină un personaj ca domnul Lupu la conducere, dar nu am cunoștințe că s-ar putea întâmpla acest lucru

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole