10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

Deși „picat” astăzi, 17 februarie, în Consiliul Local, proiectul privind înființarea Campusului preuniversitar la Giurgiu mai are o șansă…

Deși se spera că va fi o ședință liniștită, întrunirea aleșilor locali ai municipiului s-a transformat într-o dispută de circa 40 de minute, în care social-democrații, prin gura lui Marian Măroiu și a Petronelei Săndulescu, au încercat să aducă doar argumente CONTRA proiectului (UNICUL) de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri, 17 februarie.

Esta vorba despre aprobarea depunerii în parteneriat a Proiectului „Campus Politehnic pentru învățământ dual Giurgiu” și a cheltuielilor aferente, în vederea finanțării prin Programul Național de Redresare și Reziliență, apelul de proiecte PNRR-IV-C15-2022-16.

Cu un vot pentru, șase abțineri și nouă voturi împotrivă, proiectul, din păcate, nu a trecut de votul aleșilor locali. Deși este un proiect ce asigură un viitor atât pentru tinerii care nu pot urma un liceu (din cauza notelor extrem de mici de la examenul de evaluare națională – au fost situații când la licee s-a intrat cu puțin peste nota 1 sau chiar cu 2…), dar și o gură de oxigen pentru mediul de afaceri giurgiuvean (sau potențiali investitori, care cer, în primul rând, forță de muncă calificată!!), iată că nu toată lumea, în special cei din PSD, nu au înțeles necesitatea și oportunitatea înființării acestui campus.

Contactat la scurt timp după acest vot, președintele Consiliului Județean Giurgiu, artizanul proiectului (n.r. din păcate, CJ nu a mai putut depune acest proiect pentru finanțare, ca partener principal, astfel că a transferat municipalității acest Campus), Dumitru Beianu, a declarat, în exclusivitate pentru evenimentgr.ro:

„Nu este totul pierdut! Grație implicării și la inițiativa președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, acest proiect va reintra în discuție într-o ședință de îndată a Consiliului Local Giurgiu, în cadrul căreia voi fi și eu invitat, pentru a le explica cârcotașilor oportunitatea și necesitatea înființării acestui Campus. Această ședință va avea loc cel mai târziu miercuri, 22 februarie, și am siguranța că îi voi convinge pe consilierii locali de necesitatea acestui proiect”, a mai precizat Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole