12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, președintele CJ Giurgiu: „Nu l-am auzit pe dl. Mina îndemnându-i pe giurgiuveni să se vaccineze, în schimb își dă cu părerea despre situația din spital…”

În ultima perioadă, tot mai multe postări pe site-uri de socializare, precum și unele articole de pe anumite site-uri din presa locală sau emisiuni pe posturi tv on-line au avut drept subiect sănătatea, un domeniu extrem de sensibil în această perioadă. Printre cei care au acuzat, cumva, conducerea liberală a CJ Giurgiu de faptul că în Spital oamenii ar suferi de frig, și că nu ar exista nici medicamentele necesare tratamentului bolnavilor de COVID 19 se numără și social-democratul Marian Mina. Fără a-și dori neapărat să sune ca o replică la afirmațiile lui și ale celor care îl acuză, președintele Consiliului Județean, liberalul Dumitru Beianu, a acceptat, totuși, să ofere o declarație publicației noastre, în care a vorbit inclusiv despre situația actuală a Spitalului și despre donațiile (sume deloc de neglijat) ce au ajuns și care urmează să mai ajungă la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu:

Marian Mina, care dincolo de calitatea lui de a fi profesor de sport, nu știu să se fi evidențiat în vreun domeniu public, nu merită luat în seamă. Ce părere are el, nu e motiv de îngrijorare pentru că vine din partea unui om care nu se pricepe. În condițiile astea, probabil că se plictisește, și alte „dovezi” să rămână în spațiul public nu găsește. Sănătatea este un domeniu extrem de important, de maximă sensibilitate acum, și dacă îți dai cu părerea aici găsești, unul, doi, cinci care să spună „uite, domle…”. dar nu pe domnul Mina trebuie să îl convingem. Noi avem o situație dificilă acolo, în fiecare zi mor oameni, numărul de persoane, de cazuri foarte grave, rămâne, și încă avem trei, patru, cinci persoane care mor în fiecare zi. În ciuda eforturilor medicilor, a tratamentului disponibil și recomandat doar de ei, de nimeni altcineva, rămân în continuare aceste decese care mă îngrijorează și mă întristează. Ce spune domnul Mina, repet că îmi este indiferent, și nu cred că ar trebui să pierd eu timpul gândindu-mă să îi dau replică, să mă raportez la dl Mina și la declarațiile sale…Sunt însă curios dacă s-a vaccinat! Este singurul lucru despre care l-aș întreba vreodată, că așa, vocal, văd că este!

Nu am auzit să spună vreodată „Giurgiuveni, vaccinați-vă!”. Asta aș fi vrut eu să spună, ca să crească în ochii mei. Dar dacă asta este atitudinea pe care crede că trebuie să o ofere giurgiuvenilor și alegătorilor în ansamblu, toată sănătatea și urările de bine!

Pe de altă parte, vă pot spune că sunt destul de multe sponsorizări primite de spital, și înțeleg că încă mai sunt pe drum. Avem de la TRANSGAZ, de la ROMGAZ, dar și de la numeroase primării. Am primit deja de la Giurgiu și Băneasa, au fost primii care au luat hotărârile, dar mai avem primării care au anunțat, și care vor da hotărâri de consiliu în acest sens în perioada imediat următoare: Roata, Herești, Malu și altele.

Noi urma să facem o ședință extraordinară, dar exact acesta este motivul pentru care am amânat puțin acest lucru, pentru a putea centraliza toate aceste sume, să nu emitem mai multe hotărâri cu același subiect. Am vorbit la Spital și, deocamdată, cu sponsorizările amintite, cu banii primiți de la Consiliul Județean și cei din contractul cu Casa de Sănătate se descurcă, așa că mai putem aștepta. Și căldura este asigurată, se plătește în continuare așa cum s-a stabilit, în avans, iar pacienții din Spital stau în condiții bune, a încheiat președintele CJ Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole