12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Donație de suflet pentru Spitalul Județean Giurgiu.

Cu puțin timp în urmă, societatea giurgiuveană R ART a donat, către secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, un număr de cinci televizoare LCD. Gestul ar fi trecut neobservat, dacă președintele Asociației „Îmbunătățim Ortopedia din Giurgiu” nu ar fi postat, pe contul său de socializare, o informație scurtă, legată de acest eveniment: „Mulțumim administratorului R ART Giurgiu, domnul Cristi Pasarica pentru donația făcută asociației. În cel mai scurt timp cele 5 aparate LED TV vor ajunge în saloanele din secția Ortopedie!”.

Asociația „Îmbunătățim Ortopedia din Giurgiu” a luat ființă cu aproximativ un an în urmă, ne spunea președintele acesteia, dr. Eduard Edeltstein. Acest lucru a fost demarat după ce o bătrânică internată în spital i s-a plâns acestuia de faptul că zilele de spitalizare i s-au părut interminabile, când nici măcar la un televizor nu avea acces…

„Și, astfel, am zis că e timpul să facem ceva… Astfel că am înființat această asociație, ale cărei costuri de formare le-am suportat personal – asta nu vreau să pară un fel de laudă dar este o realitate. În momentul de față avem trei persoane care au donat sume de bani: două persoane din București și eu, personal…Din Giurgiu singurul donator a fost domnul Păsărică, un om deosebit și umil, care a acceptat în ultimă instanță să facem publică donația sa. Necesarul nostru e mult mai mare, avem nevoie de 11 asemenea aparate, dar, cine știe, cu timpul…Următoarea etapă este de a face un grup sanitar model, cu utilități aparte…Eu colaborez cu un spital privat de lux din București, unde infirmiera intră direct cu căruțul în grupul sanitar unde pacientul este spălat, și unde nu există cadă sau ceva de genul…Așa ceva ne dorim pentru spitalul nostru…Avem 1300 de simpatizanți, care, dacă ar dona, măcar câte o sută de lei, am putea strânge suma respectivă! De altfel, fac un apel către giurgiuvenii care își doresc să ne ajute, că orice sprijin este binevenit!”, spunea președintele Asociației, dr. DAvid Alexandru Edelstein.

La rândul său, cel care a făcut donația, Cristi Păsărică, cu greu s-a lăsat convins să povestească istoria donației:

„Avem o colaborare mai veche cu cei de la Spital, am mai ajutat instituția…Așa că am văzut postările, am aflat de la Bogdan Vasilescu de înființarea asociației (n.r. Bogdan Vasilescu – liderul sindicatului din Spitalul Județean) și, cum situația din contabilitate ne permitea, am zis să oferim acest sprijin. Desigur, știm că nevoile din Spital sunt mult mai mari, i-am mai sprijinit și cu achiziționarea de măști sau dezinfectanți, anul trecut, și, dacă situația ne-o va permite în continuare, vom răspunde și apelului lansat pentru sprijin în achiziționarea de aparatură pentru bolnavii COVID 19. Repet, vom vedea, în perioada următoare, cum vom putea sprijini spitalul, dar în mod sigur nu ne vom opri aici”, a mai precizat Cristi Păsărică.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole