22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Doi consilieri județeni PSD, excluși din partid pe motiv de „colaborare cu PNL”. Replica președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru BEIANU, referitor la acest aspect

Sâmbată, conducerea PSD Giurgiu a hotărât excluderea a doi consilieri județeni, considerați ”vinovați” de colaborare cu PNL, dat fiind că un proiect de hotărâre din ultima ședința a CJG a fost aprobat cu un număr de voturi mai mare decât numărul consilierilor formațiunii liberale. Este vorba despre Cristian Mihai Răgălie și Flory Orlando Crăciun.

Referitor la acest aspect, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a transmis un punct de vedere:

„Dincolo de absurdul acuzației, dat fiind că, perfect previzibil, parteneriatul politic între cele două formațiuni politice este ca și parafat, proiectul respectiv propunea prelungirea cu aproximativ 5 km a unui drum județean, DJ 507, până în zona în care sunt localizate cele 300 ha, singurul teren de dimensiuni mari situat în domeniul public al județului.
Pentru această prelungire a fost solicitată o suprafață de teren, sub forma unui drum de exploatare aparținând comunei Gostinu, pentru efectuarea transferului fiind obținută o hotărâre a Consiliului Local Gostinu, cu unanimitate de voturi. Logic, situația ar fi trebuit să se repete la Consiliul Județean Giurgiu, dacă ținem cont de interesul public incontestabil al demersului.
Consiliul Județean Giurgiu intenționează să dezvolte două centrale fotovoltaice pe terenul respectiv, una în asociere cu Sun Garden, pe 138 de ha, alta prin concesionarea suprafeței rămase disponibile. Pentru ambele investiții, care vor genera multe locuri de muncă și venituri consistente la bugetul județului, modernizarea drumului de acces a reprezentat o condiție imperativă, proiectul fiind propus spre finanțare pe Programul Național ”Anghel Saligny”.
Acest lucru a fost înțeles perfect de toți consilierii care au votat proiectul de hotărâre, ca primă etapă a modernizării drumului respectiv, dar ridică serioase semne de întrebare despre disponibilitatea reală a conducerii PSD Giurgiu de a contribui, în vreun fel, la dezvoltarea județului Giurgiu, luând în calcul colaborarea prestabilită la nivel național sau, măcar, promisiunile făcute giurgiuvenilor în toate campaniile electorale.
”, se arată în replica președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole