1.9 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

DJ 412A, tot mai aproape de finalizare. Președintele CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU, a verificat stadiul lucrărilor (GALERIE FOTO)

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu a fost prezent joi, 28 noiembrie, pe șantierul unuia dintre cele mai disputate drumuri județene din Giurgiu, pentru verificarea stadiului lucrărilor de reabilitare. Este vorba despre Drumul Județean 412A Adunații Copăceni – Dărăști Vlașca – Novaci – Popești – Mihăilești. Primul strat de asfalt a fost deja turnat pe acest sector de drum, urmând ca în perioada următoare să fie turnat și al doilea strat și, de asemenea, să se execute și lucrările adiacente: scurgeri, căi de acces către gospodării.

La scurt timp de la această informare, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, preciza, mulțumit: „Final de etapa pe 412A, turnarea primului strat de asfalt se încheie în Adunatii Copaceni, la DN 5. Pentru plata facturilor predate de constructor, peste 10 milioane de lei, până acum, a fost folosit un credit, contractat exact în acest scop, credit aprobat doar de majoritatea PNL, motiv pentru care multumim consilierilor județeni liberali. Rambursarea din fonduri europene a sumelor cheltuite respectă un program elaborat și greoi, motiv pentru care utilizarea creditelor proprii pentru decontare reprezintă singura modalitate de a scurta perioada de disconfort pentru locuitorii din zonă. Le mulțumim și dumnealor pentru înțelegere”.

Sectorul de drum care face obiectul proiectului este în lungime totală, 12,53340 km, în administrarea Consiliului Județean Giurgiu. 12,20426 km sunt situați în zona eligibilă transfrontalieră, iar 0,335 km în afara ariei eligibile a programului, după cum urmează: Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria 2014 – 2020, Axa Prioritară 1 „O regiune bine conectată”.Valoarea proiectării și execuției lucrării este de 24.005.369,10 lei, 23.521.291,75 lei reprezentând fonduri nerambursabile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole