-2.3 C
Giurgiu
marți,11 februarie 2025
spot_img

Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu reînvie tradiția Piețelor Volante pentru producătorii din județ

Treizeci de producători de legume, fructe, produse din legume și fructe s-au reunit, pentru al doilea an consecutiv, în curtea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, vineri, 27 mai, încă de la primele ore ale dimineții.

Cireșe, căpșuni, roșii, salate, verdețuri, castraveți, usturoi sau ceapă, dar și flori, produse de panificație și vinuri, precum și nelipsitele produse din fructul-minune al județului, aronia, s-au regăsit pe cele 30 de tarabe aliniate în curtea DAJ, cumpărătorii neîntârziind să apară. De altfel, în aproape trei ore și jumătate, toate produsele expuse pe tarabe au fost vândute, giurgiuvenii demonstrând, o dată în plus, faptul că sunt adepții unor produse sănătoase, venite direct din curțile, solariile sau de pe câmpurile producătorilor autohtoni.

De altfel, directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor, preciza faptul că va încerca să transforme organizarea piețelor volante în curtea Direcției într-un obicei de pe urma căruia să beneficieze, în mod egal, toată lumea: producători, clienți, agricultori. Dar totul depinde, mai spunea directorul DAJ, de cererea și oferta din piață, iar acestea par a fi ingredientul de succes al viitoarelor piețe volante. „Dacă am fi putut să onorăm toate solicitările, nu am fi avut loc de desfășurare aici. Am fost nevoiți să selectăm, cumva, câte un producător din fiecare zonă, din fiecare domeniu. Dar prin rotație vor putea veni să își prezinte oferta de marfă cam toți producătorii atestați, mai cu seamă că produsele oferite sunt bio, sunt sănătoase”, a mai declarat Petra Ochișor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole