12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

DEZVĂLUIRI! CONTROALE ÎN MIEZ DE NOAPTE la Casa ANSALONI! Cine vrea „binele” copiilor și bătrânilor din Giurgiu?

Ce se ascunde, de fapt, în spatele campaniei de denigrare a DGASPC și a Consiliului Județean Giurgiu de pe unele televiziuni naționale…este întrebarea ce revine, obsesiv, în mintea multor giurgiuveni.

Precum o ciorbă reîncălzită permanent (fără a ține cont, totuși, de faptul că „gustul” acesteia se schimbă), persoane rău-intenționate (pentru că altfel nu le putem numi) rostogolesc, în mediul on-line, materiale comandate, care prezintă trunchiat informația, concepute la comenzi ale diverșilor adversari (politici sau nu). Un astfel de material rostogolit pe facebook, alături de „știrea bombă” că atât copiii, cât și adulții sau bătrânii instituționalizați ar suferi de foame, a reapărut de câteva zile. Este vorba despre o știre a celor de la Antena 3, care susțin faptul că mai multe minore ar fi fost mutate „peste noapte” într-o casă „insalubră, cu niște cârpe la ferestre”…

Doar că nimeni dintre cei care au comandat, realizat și, mai apoi, distribuit acest material denigrator la adresa DGASPC Giurgiu, nu a relatat adevărul. Au trunchiat informația, ba, mai mult, au ascuns, cumva, sub preș un potențial abuz al celor de la Agenția pentru Protecția Copilului. Despre ce este vorba mai exact, în documentarea realizată de reporterii evenimentgr.ro…

Concret, înaintea datei de 10 iulie, Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu își stabilise, așa cum se procedează de ani de zile, un calendar de reparații și igienizări, profitându-se astfel și de vacanța copiilor (unii erau plecați în tabere, alții la familii), astfel că majoritatea căsuțelor de tip familial erau goale sau aproape goale.

Numai că, ce să vezi…! Exact în această perioadă, se iscă scandalul „Azilelor morții”, scandal în care, în toată țara, mai puțin la Giurgiu, sunt luate în colimator mai întâi centrele private de servicii sociale. Numai la Giurgiu, primii verificați au fost…cei de la DGASPC!! Iar pe 15 iulie se încheia sarabanda controalelor, soldate cu amenzi pentru un colț de mochetă dezlipit, pentru cutii goale pe dulapuri sau pentru lipsa unui mâner la un șifonier…

Casa ANSALONI, „refugiu” de urgență!

Casa ANSALONI, aflată în subordinea DGASPC Giurgiu, era, la momentul începerii controalelor, nelocuită. Toți beneficiarii erau fie în vacanță, fie la părinți, fie în tabere. Astfel că era trecută pe lista celor care urmau să intre în reabilitare și reparații. Să nu uităm faptul că toate aceste căsuțe de tip familial au fost achiziționate acum mai bine de 15 ani, iar vechimea lor depășește, în majoritatea situațiilor, 50 sau chiar 60 de ani.

După finalizarea controlului la Complexul de Servicii Sociale Giurgiu, Monica Lăceanu, directorul acestui Complex, a transmis către DGASPC Giurgiu un referat prin care solicita, de urgență, transferul celor cazați în zona „maternală” (mame minore, însoțite de copii) în alt centru, deoarece fuseseră identificate pericole de infestare cu căpușe și cari de lemn. În aceste condiții, toți cei de acolo au fost mutați, iar singura soluție era CASA ANSALONI. Totul, ATENȚIE!!! Pentru 48 de ore, cât trebuia să se acționeze de către sponsorul care s-a oferit să efectueze unele lucrări la Complexul de Servicii Sociale, pentru eliminarea pericolului celor două tipuri de insecte.

În aceste condiții, și nu la „adăpostul nopții” cum s-a insinuat în mediul on-line, ci în cursul după-amiezii, beneficiarele și copiii acestora au fost transferați, pentru cele 48 de ore, în Casa ANSALONI, lucrările la aceasta urmând să fie doar puțin întârziate. Normal, ca în orice casă în care te pregătești de renovări, fuseseră scoase perdelele.

INCREDIBIL! Controale în miez de noapte!

Totul părea să fie în regulă…Doar că, ce să vezi! Doar șase ore au trecut de la momentul mutării celor câtorva mame minore și a copiilor din Complexul de Servicii Sociale în Casa ANSALONI. Astfel, joi, în ziua în care au fost mutați aceștia, a și apărut primul control, al celor de la Direcția de Sănătate Publică. Fără prea mari comentarii, nu au avut mari reproșuri, după ce li s-a explicat situația.

Doar că…în miez de noapte, joi spre vineri, Corpul de control al ANPC intră peste mame și copii în Casa ANSALONI, îi trezesc și…le aplică CHESTIONARE DE SATISFACȚIE! Vă imaginați cam ce „satisfacție” au putut avea aceste copile cu copii, deja traumatizate de situația nefericită în care se aflau, după ce suferă o nouă traumă din partea celor care ar trebui să vegheze la „interesul superior al copilului”.

Nici nu s-au liniștit bietele fete cum trebuie, că vineri de dimineață, la Casa ANSALONI au descins, urmare a unui „ordin de prefect”, nu mai puțin de șase echipe de control, de pe la toate instituțiile posibile. Toate însoțite, „surprinzător”, de o echipă de la Antena 3. Coincidență?

În loc de concluzie…

După toată această tevatură, mare parte derulată în anumite zone ale mass-mediei, de suferit au, în primul rând, beneficiarii serviciilor DGASPC Giurgiu. Reamintim, în județul Giurgiu s-au început controalele cu centrele „de stat”, în timp ce în restul țării s-au axat pe centrele private. Pe de altă parte, DSP se pare că, la unele insistențe „de sus”, ar fi retras licența de funcționare a Casei ANSALONI, reamintim, un centru nepopulat, aflat în prag de renovare (n.b. – de altfel, acolo, acum, se efectuează lucrări de reabilitare și reparații).

Cât despre categorisirea forurilor tutelare ale DGASPC și ale CJ Giurgiu ca fiind „pușcăriabile”, este bine ca justiția să fie lăsată să vorbească. Dar, cum facebook este un „spațiu liber”, cel puțin deocamdată, sub acoperirea unor conturi false, se aruncă în continuare cu dejecții, cu acuzații, fără susțineri reale cu probe indubitabile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole