Aruncă te miri pe unde gunoiul, fie că vorbim despre deșeuri inerte, despre sacii de gunoi menajer sau despre o simplă hârtie. Apoi, urlă în gura mare că trăim într-un oraș ca o cocină, că primarul (de parcă el ar trebui să stea, cu măturica și fărașul, după fiecare individ certat cu bunul simț și să curețe după el) nu face nimic, că… Dar uită că, de fapt, ei sunt cei care „contribuie” la aspectul dezolant pe care îl reclamă.
Cu toate acestea, autoritățile (în speță, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului) încearcă, pe cât posibil, să îi identifice pe cei care nu respectă niște reguli minime de conviețuire și de bun-simț.
Astfel, luni, 7 august, aceștia au identificat un giurgiuvean, U.M., în vârstă de 52 de ani, care a depozitat deșeuri inerte(moloz), din autoturismul proprietate personală, în apropierea platformei de gunoi adiacente blocului.

Identificarea a fost posibilă datorită unei persoane binevoitoare, cu simț civic, care a pus la dispoziția polițiștilor locali imagini ale autoturismului, în momentul în care șoferul își lăsa „marfa” neautorizată. Ce e drept, l-a cam costat actul de „bravură”, fiind amendat cu 1500 lei, conform HCLM Nr. 164/2023.
Menționăm că ulterior s-a luat legătura cu operatorul local de salubritate pentru a ridica sacii și a face curățenie la platforma de depozitare deseuri menajere situată pe Str. Petre Ghelmez, in spatele blocului 113, declara directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu.

Și, cum la români, o minune nu durează, de multe ori, nici trei zile, nu mică le-a fost mirarea agenților de la DPL când, după efectuarea curățeniei în zona amintită, o zi mai târziu, alte persoane certate cu legea și corigente la capitolul civilizație, au depozitat alături de containere, cauciucuri, cutii pline de gunoi, pungi cu gunoi menajer.


Vă lăsam pe dumneavoastră să apreciați aceste fapte, noi încercăm să minimizăm depozitările necontrolate de gunoi pe raza municipiului, prin sporirea controalelor și acțiunilor, în acest domeniu, mai spunea Mihăiță Penciu.
De altfel, o zonă considerată, de polițiștii locali giurgiuveni, ca fiind „sensibilă”, în privința depozitărilor ilegale de gunoi, este colțul intersecției Str. Griviței, cu Str. Vlad Țepeș. Acolo, în mod regulat, se depozitează necontrolat deșeuri de orice natură (saltele, moloz, mobilier vechi, vegetație, etc.).
În această zonă lucrătorii poliției locale din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au identificat mai multe pungi cu gunoi menajer.


Căutând indicii în conținutul acestor pungi, privind persoana care a aruncat gunoiul la colț de stradă, doamnele polițiște au găsit înscrisuri care ne-au condus la identificarea numitei T.P., în vârstă de 53 de ani și care a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 lei”, a mai precizat directorul adjunct al Poliției Locale Giurgiu.