18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Politicile pentru sprijinul femeilor sunt necesare în România”

Suntem în luna femeii, lună în care doamnele și domnișoarele din viața fiecăruia dintre noi

Vineri, 3 martie, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, a avut o întâlnire cu Organizația Femeilor Liberale din Giurgiu.

Organizațiile speciale ale Partidului Național Liberal trebuie să fie un motor al susținerii unor politici pentru anumite categorii, iar realitatea ne arată faptul că politicile pentru sprijinul femeilor sunt necesare în România – educație, accesul la locuri de muncă, violența în familie, sprijin pentru mame minore, dar și politici pentru sprijinul familiilor și întoarcerea femeii la locul de muncă după ce devine mamă – prin acces la creșe, școala după școala, spunea deputatul liberal giurgiuvean.

PNL Giurgiu este o organizație care promovează femei în funcții de decizie. Avem o femeie parlamentar din trei parlamentari. Vicepreședinte al CJ Giurgiu este Elisabeta Mihalcea, președinta OFL Giurgiu. De asemenea, avem consiliere județene, pe Alina Meclea, pe Dana Danciu și, de curând, și pe Roșu Cosmina Andreea, mai spunea Gabriela Horga.

Din păcate, PNL Giurgiu reprezintă o excepție în politica românească. În 2020 în Senat au fost alese 21 de femei din 136 de parlamentari, sau 15,44%, iar în Camera Deputaților 61 de femei din 330 de parlamentari, sau 18,54%. În total, 82 de femei din 466 de parlamentari, adică 17,59%.

În domeniul economic, femeile dețin doar 16% din consiliile de administrație ale marilor companii listate. Rata de angajare cu timp plin pentru femei este de 43% față de cea de 61% pentru bărbați.

În ceea ce privește plata egală la muncă egală, pe hârtie, România nu stă rău la acest capitol, diferența ar fi de doar 2,4% în favoarea bărbaților, sub media UE, potrivit statisticilor europene. Însă, diferența în sectorul privat este de 10%, iar la stat de 0,2%, pentru că la stat fiecare angajat are un coeficient stabilit prin lege, care se înmulțește cu salariul minim pe economie, mai preciza deputatul liberal giurgiuvean.

La întâlnirea doamnelor liberale au participat, în calitate de invitați speciali, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, deputatul Alexandru Andrei, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, precum și unul dintre cei mai destoinici primari din județ, aflat la primul mandat, dar cu o mulțime de proiecte și de realizări în doar doi ani, Fabian Țîrcă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole