1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „PNL nu va susține noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales propunerile PSD care vor afecta negativ economia…!”

Recentele declarații în mai toate mediile ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu, privitoare la noi creșteri de taxe, nu au rămas fără ecou în rândul politicienilor. Printre cei care au luat atitudine se numără deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga, aceasta postând, pe contul său de socializare, o declarație acidă la adresa liderului PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește în ultima perioadă despre noi creșteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de PREDICTIBILITATE.

Coaliția are UN PROGRAM DE GUVERNARE ASUMAT, în care aceste propuneri ale lui Marcel Ciolacu NU SE REGĂSESC. Partidul Naţional Liberal nu va susține noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri și bunăstarea cetățenilor.

Marcel Ciolacu vorbește despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii. Este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut și speram că a renunțat. Marcel Ciolacu nu înțelege sau se face că nu înțelege că o astfel de taxă va avea ca efect creșterea prețurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăsește în preț! Vor fi afectați tocmai cetățenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge. Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu prețul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât și lanțului de magazine care îl vinde?

Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile românești prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Și exemplele pot continua. Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei vor plăti prețul lipsei predictibilității și măsurilor greșite.

De asemenea, deputatul liberal giurgiuvean preciza faptul că, de la 1 ianuarie anul acesta, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la inițiativa ministrului de Finanțe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende crește la 8%. Acum, Marcel Ciolacu vorbește, din nou, despre creșterea impozitului pe dividende?! mai spune deputatul PNL Gabriela Horga.

Referindu-se la „grija” PSD față de taxarea muncii, parlamentarul giurgiuvean declara:

Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am inițiat-o și pe care o susțin în continuare,  de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creșterea puterii de cumpărare. Salariul net va crește astfel printr-o reținere mai mică din salariul brut.

Este bizar, însă, că Marcel Ciolacu se plânge de faptul că taxarea muncii este prea mare, dar, în același timp, flutură perspectiva impozitării progresive, a mai precizat Gabriela Horga.

În încheiere, deputatul liberal a ținut să precizeze faptul că partidul pe care îl reprezintă, PNL, nu va renunța la cota unică, iar impozitul progresiv înseamnă tocmai creșterea taxării VENITURILOR SALARIALE.

Să nu uităm: până în 2004, în România s-a aplicat impozitul progresiv, care era între 18 și 40%, în funcție de venit. Tot ce depășea atunci 300 de euro brut era impozitat cu 40%. #PNL este partidul care a introdus cota unică, la început 16%, acum 10%, a încheiat parlamentarul PNL Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole