26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, membru al delegației Camerei Deputaților, în Statele Unite ale Americii

În aceste zile, o delegație a Camerei Deputaților din România se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Din delegație face parte și deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga.

Membră NATO, România are garanții solide de securitate, în baza Parteneriatului Strategic între SUA și țara noastră, semnat în urmă cu 25 de ani. De altfel, despre prioritățile României s-a discutat în cadrul unui mic dejun de lucru, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.  

„În acest context, România are garanții solide de securitate.SUA este și un partener economic important al României, investițiile americane în România fiind de 5,8 miliarde de euro. La sediul Hudson Institute din Washington, am avut o întrevedere cu experți ai acestei instituții. Hudson Institute este un think-tank a cărui menire este să promoveze discuțiile și schimburile de idei pe teme de securitate, politică externă, drepturile omului sau economie. Am avut, de asemenea, o întâlnire cu Brad Wenstrup, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii și al Subcomitetului pentru informații despre apărare și sprijin pentru militari. Am remarcat promptitudinea cu care autoritățile SUA au acționat pentru sprijinirea Ucrainei, dar și a țărilor NATO din Flancul Estic. În România, sunt staționați 1.900 de militari americani, din care 1.000 s-au alăturat recent conaționalilor lor. Urmează o serie de alte întâlniri importante, printre care întrevederea cu reprezentanții The Cohen Group, întâlniri cu membri ai Congresului și Senatului SUA, participarea la un eveniment dedicat securității în zona Mării Negre, o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA și întâlniri cu mediul de afaceri american”, a declarat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole