1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților”

Inițiată și promovată de deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

Am inițiat acest proiect de lege, împreună cu colega mea, Diana Buzoianu. Clarificăm regimul fiscal al nomazilor digitali pentru a evita dubla impozitare a acestora. Propunerea urmează să fie votată de plenul Camerei Deputaților, for decizional, preciza deputatul PNL Giurgiu.

Nomadul digital este o persoană care călătorește și, în același timp, lucrează dintr-o țară străină prin intermediul internetului. În ultimii ani, numărul acestora a crescut la nivel mondial. Au crescut și beneficiile pe care le pot obține statele prietenoase cu nomazii digitali.

Prin prezența cât mai multor nomazi digitali în România, țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie. Pandemia a accelerat fenomenul lucrului de la distanță și tot mai multe țări au adoptat sau urmează să adopte facilități fiscale pentru a-i atrage pe lucrătorii de la distanță, mai declara Gabriela Horga.

Portugalia a aprobat recent o viză specială pentru lucrătorii digitali. Facilitățile îi atrag pe nomazii digitali atât în orașe precum Lisabona și Porto, cât și pe insula Madeira, unde a fost înființat un sat nomad digital.

Croația a fost printre primele state care au introdus facilități fiscale pentru nomazii digitali. Țări precum Germania, Spania, Grecia, Costa Rica, Mexic sau Indonezia au aprobat astfel de facilități.

Nomazii digitali pot relansa comunități aflate în dificultate, precum Serendiz din Spania, o localitate spaniolă aproape abandonată. Localitatea a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali. Un alt exemplul este orașul Bansko din Bulgaria, o stațiune de schi care atrage turiști iarna, dar vara se lupta să atragă vizitatori. Apariția spațiului de lucru pentru nomazii digitali din Bansko a schimbat lucrurile. Localitatea are încasări pe tot parcursul anului, datorită nomazilor digitali care o vizitează, iar mulți dintre ei aleg să stea mai mult. România are potențial pentru a profita de acest fenomen: poate fi atractivă turistic, dar are și o viteză bună a conexiunilor de internet, a încheiat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole