11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, despre momentele cutremurătoare din Parlamentul României

Momente impresionante luni, 4 aprilie, în Parlamentul României, când Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit prin sistem de videoconferință și a proiectat imagini șocante despre crimele comise de armată rusă în Bucha. Impresionată de imaginile derulate pe ecranul uriaș din sala de ședințe, imagini neprelucrate, dar și de discursul liderului ucrainean, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga a făcut un scurt rezumat al celor declarate de Volodimir Zelenski, rezumat pe care l-a postat pe contul său de socializare.

Vă avertizăm că imaginile sunt cele prezentate în debutul declarației lui Zelenski, și sunt imagini cu un puternic impact emoțional.


”Denumirea oraşului nostru Bucha va rămâne în istoria lumii, în istoria uciderii oamenilor. Până acum ştim de peste 300 de oameni torturaţi, oameni simpli, locuitori ai unui oraş simplu. Au fost legați cu mâinile legate la spate, împuşcaţi în ceafă sau în ochi”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a amintit de căderea regimului comunist din România, făcând trimitere la Nicolae Ceauşescu. ”Acel regim se baza doar pe înfricoșare, pe agresiuni, pe putere și nu avea nimic sfânt. Poporul român s-a ridicat şi s-a apărat doborând un regim care era inadecvat, pentru că era singura cale”, a spus preşedintele ucrainean. El a spus că așa cum Nicolae Ceaușescu nu putea fi convins de nimic, la fel nu pot fi convinși de nimic, în Rusia, cei care propagă războiul și dau ordine de distrugere împotriva poporului ucrainean.
”Stimaţi români, împreună trebuie să îi oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi. Trebuie împreună să îi oprim ăe oamenii care doresc genocid în Europa”, a afirmat Zelenski. El a susținut că următoarea țintă a Rusiei este Republica Moldova și că trebuie apărată cu ”orice preț”.

Președintele Ucrainei a cerut României să închidă porturile şi să oprească tranzitul navelor către Rusia, să înceteze importurile din Rusia, indiferent de tipul de produs.

Volodimir Zelenski s-a declarat convins că România va participa la refacerea ţării sale după război.
El a mulţumit poporului român pentru susţinerea acordată refugiaţilor.
”Imediat ce situaţia o va permite, vreau să încep un dialog cu România pentru protecţia comunităţilor româneşti din Ucraina şi a comunităţilor ucrainene din România. Viitorul nostru este împreună într-o familie europeană”, a promis președintele Ucrainei.

”Glorie României, glorie Ucrainei!”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole