19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Comunicat: Prefectura Giurgiu susține că bugetul județului nu este afectat de acțiunea în instanță

Pentru a bună și corectă informare a cetățenilor referitoare la aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu, Instituția Prefectului – Județul Giurgiu transmite că pe rolul Tribunalului Giurgiu, secția contencios administrativ, a fost înregistrat dosarul nr. 546/122/2022, având ca obiect anularea parțială a Anexei nr. 6.1 a Hotărârii nr. 19/03.02.2022 privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu, a bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii și subvenții, a bugetului creditelor interne și a bugetului fondurilor externe nerambursabile pe anul 2022 și estimării pe anii 2023-2025, respectiv:

  • cap. 67.02 – CULTURĂ, RECREERE ȘI RELIGIE, art. 71.01 – Active fixe, poziția 1 (imobil situat în municipiul Giurgiu, str. Ștefan cel Mare, nr. 14, jud. Giurgiu),
  • cap. 80.02 – ACȚIUNI GENERALE ECONOMICE, COMERCIALE ȘI DE MUNCĂ, art. 71.01 – Active fixe, pozițiile 6 și 7 (Proiectare Regenerare urbană imobil teren situat în municipiul Giurgiu, str. București, nr. 57, jud. Giurgiu – studii de teren, SF, documentații avize/acorduri, verificare tehnică proiect, avize acorduri, respectiv Proiectare valorificare și utilizare imobil teren situate în comunele Gostinu, Băneasa și Prundu, jud. Giurgiu – PUZ, avize/acorduri)
  • cap. 84.02 – TRANSPORTURI, art. 71.01 – Active fixe, pozițiile nr. 11 (Proiectare Amenajare zonă de evenimente și parcare între râul Neajlov și DJ 411 – studii de teren, expertiză tehnică, DALI, documentații, avize, acorduri, verificare tehnică proiect, avize/acorduri), nr. 13 (Proiectare Trenul Verde Giurgiu – Comana – SF, documentații avize/acorduri, veridicare tehnică propiect, avize/acorduri), nr. 15 (Proiectare Amenajare trasee pentru biciclete – PUZ, avize, acorduri) și nr. 16 (Proiectare Amenajare trasee pentru biciclete – Studii de teren, SF, DALI, documentații avize, acorduri, verificare tehnică proiect, avize/acorduri). Contrar celor declarate de domnul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, prin această acțiune nu a fost afectat bugetul de funcționare al județului, în consecință nu au fost afectate nici salariile și nici cheltuielile materiale prevăzute în bugetul propriu de venituri și cheltuieli.

Situația reală a funcționabilității bugetului de venituri și cheltuieli al județului Giurgiu, așa cum a fost prezentată de către prefectul județului, a fost confirmată, în cele din urmă, de președintele Consiliului Județean Giurgiu: ”În lumina documentelor primite pe cale oficială de la Trezoreria Giurgiu, la sfârșitul orelor de program ieri, 04.04.2022, la aproximativ trei ore după conferința de presă organizată de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, Consiliul Județean Giurgiu anunță că în urma acțiunii Prefecturii Giurgiu, bugetul de funcționare al Consiliului Județean Giurgiu rămâne funcțional, prin urmare toate drepturile salariale vor fi achitate la termen tuturor salariaților Consiliului Județean și instituțiilor subordonate.”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Consiliului Județean Giurgiu.
Referitor la secțiunea de dezvoltare din cadrul bugetului de venituri și cheltuieli al județului Giurgiu, subliniem faptul că aceasta nu este afectată, nefiind puse în pericol nici proiectele cu finanțare europeană, nici cele finanțate din veniturile Consiliului Județean, cu excepția acelor proiecte despre care s-a făcut referire anterior.
Sperăm că de acum înainte astfel de derapaje și adevăruri prezentate trunchiat de autorități către mass-media și, implicit, către cetățeni, să nu se mai repete, tocmai pentru că cetățenii au dreptul la o informare corectă și clară din partea instituțiilor care ar trebui să le reprezinte cu onestitate interesele, nicidecum să dezinformeze sau să manipuleze.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole