10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Creșteri importante ale salariului minim brut garantat, decise de Guvernul liberalului Nicolae CIUCĂ”!

Guvernul Nicolae Ciucă a decis majorarea salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, față de 2.550 de lei, cât este în prezent.

Salariul minim pentru sectorul construcțiilor va crește la 4.000 de lei.

Decizia a fost anunțată săptămâna trecută după o întâlnire cu sindicatele și patronatele, pentru că guvernul și-a dorit o soluție realistă, negociată cu partenerii sociali.

Identificarea soluțiilor sustenabile a fost, de altfel, linia roșie a Guvernului Nicolae Ciucă în primul an de mandat. În această perioadă de crize multiple la nivel mondial, guvernul a luat măsuri pentru sprijinirea economiei și a cetățenilor.

Printre măsurile luate în primul an de guvernare s-au numărat compensarea prețurilor la energie, reducerea prețului la carburanți sau creșterea pensiilor.

Investiţiile străine directe se vor apropia anul acesta de zece miliarde de euro şi, alături de cele aproape 90 de miliarde de lei din bugetul naţional, au susținut proiectele necesare pentru dezvoltare la nivel naţional şi local, preciza, la scurt timp după anunțul oficial, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole