11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Deputatul liberal giurgiuvean Gabriela HORGA, despre un pas important pentru stimularea investițiilor în piața de capital românească

Miercuri, 2 februarie, Senatul a votat proiectul de lege pe care l-a inițiat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, și care prevede impozitarea la sursă a câștigurilor la bursă: 1% pe investiţiile mai mari de un an şi 3% pentru cele mai mici de un an, față de 10% cât este impozitul astăzi.

„Prin acest proiect ne-am propus să încurajăm atragerea și implicarea investitorilor individuali pe piața bursieră românească. Dacă românii vor fi mai activi pe piața de capital, vom facilita accesul companiilor românești la finanțare, ceea ce va duce la dezvoltarea economiei.

Ne aliniem și noi cu celelalte piețe europene care încurajează și care deja oferă un tip de impozit foarte scăzut pentru investiție și cel mai important lucru este că în România trebuie încurajate investitorul și investiția, mai ales pe piața de capital și BVB care oferă, în primul rând, transparență”, spunea, la scurt timp, deputatul liberal giurgiuvean.

Pe termen mediu, dacă prin aceste măsuri va fi generată ținta propusă de 10 miliarde de euro finanțări prin piața de capital, încasările anuale adiționale la bugetul de stat vor fi de cel puțin 150 milioane de euro sub formă de taxe pe profiturile adiționale ale companiilor finanțate, susțin specialiștii, printre care și Gabriela Horga.

Proiectul de lege, votat cu 118 voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă, a fost depus, alături de Gabriela Horga, de parlamentarii Sebastian Burduja, George Tuță și Claudiu Muresan.

Acest lucru este un semnal clar că a fost acceptat de toate partidele parlamentare și sunt șanse foarte mari să fie adoptat și de Camera Deputaților, for decizional.

Acest proiect este rezultatul consultării cu piața, cu Bursa de Valori București, ASF, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Română a Băncilor, Asociația Brokerilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole