23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

De ce Beianu? Fiindcă știe, și, culmea, VREA și POATE!

Sistemul dual de învățământ reprezintă excelența sistemului profesional clasic, este susținut de stat, administrația locală și de agenții economici, cei din urmă fiind cei care gestionează un parteneriat cu o școală, aducând excelența în sistemul educațional prin implicarea activă în formarea muncitorului calificat care îi va deveni ulterior angajat în companie.

De la începutul mandatului, Dumitru Beianu și-a prezentat și susținut proiectul său, de altfel și proiect al PNL Giurgiu, pentru revitalizarea sistemului de învățământ profesional la nivelul județului Giurgiu, sistem „îngropat” cu ani în urmă, la nivel național, de Ecaterina Andronescu (ministrul PSD al Educației, la acea vreme), poreclită „Abramburica”. Și, da, „Abramburica” a abramburit de tot sistemul de învățământ, făcând ca elevi cu note de doi, trei, patru, sau chiar sub aceste valori, să devină „liceeni”. Pentru că, nu-i așa, a fi elev la o școală profesională sau de meserii era o rușine…Toți trebuiau să fie absolvenți de LICEU, cu orice costuri, cu orice preț…Și astfel a început decăderea sistemului educațional, au apărut rezultatele dezastruoase la Bacalaureat. Nu puteai cere unui elev „admis” la liceu cu sub doi, sau chiar sub patru, să poată face față unei programe aparte, și unui examen extrem de selectiv, care ținea cont doar de profilul liceului, nu de cantitatea de cunoștințe sau de IQ-ul elevilor înscriși.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Dumitru Beianu și colegii săi liberali au depus eforturi susținute reușind cu pași siguri și îndrăzneți, cu sprijinul unor agenți economici importanți la nivelul județului, cu sprijinul parlamentarilor PNL Alexandru Andrei și Gabriela Horga, FĂRĂ sprijinul vreunui parlamentar PSD de Giurgiu, dar și cu înțelegerea și deschiderea elevilor și părinților elevilor, să mărească numărul de clase profesionale, să deschidă clase pe noi ramuri.  Acum, pe bune…ce parlamentar PSD de Giurgiu se putea implica în acest proiect? Elena Dinu, medic (fost manager de spitale județene – Giurgiu și Călărași – fost manager de SAJ Giurgiu – cu rezultate dezastruoase), parlamentar despre care majoritatea realizatorilor de emisiuni TV spun ca vine la filmare cu „lecțiile” (a se citi întrebări și răspunsuri) scrise pe coli A4? Marian Mina, absolvent de IEFS, fără nicio oră predată în vreo școală (profesor de sport), fost director DRDP, susținut de „nașul” Niculae Bădălău?? Senatorul Robert Cazanciuc, impus de la centru, cel care găsește municipiul sau vreo comună cu ajutorul GPS-ului, pe bune? Cel care scrie compuneri despre călătorii imaginare pe calea ferată de la București la Giurgiu, via Videle?? Aceștia ar fi oamenii pe care PSD îi voia la întâlnirea cu partenerii Campusului Școlar Profesional? Mai mult, chiar parte dintre consilierii județeni ai PSD, în speță Napoleon Mihăiță Grigore, „monumentul” justiției și presei de investigație giurgiuvene, nu cunoșteau nici măcar cine sunt partenerii acestui proiect ce ar putea scoate, cumva, județul din mizeria în care a fost aruncat de fosta conducere PSD-istă!

Pentru realizarea campusului școlar profesional competiția intre județele țării este acerbă iar în vreme ce în alte județe s-au înțeles importanța și rolul unui asemenea campus, la Giurgiu este încă nevoie de explicații pentru a combate contraargumente puerile ale consilierilor județeni ai PSD.

Mult calm are Beianu pentru a reuși să treacă peste ceea ce s-a dovedit a fi, în ultimă instanță, cel mai „serios” argument al PSD… acela că… nu au fost invitați și ei la semnare.

Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a salutat și a lăudat eforturile legate de acest subiect de fiecare dată când tema a fost adusă în discuție în câte o emisiune. Câteodată mai rezervat, pe principul „dacă va reuși este bine, dar nu cred că va reuși”, alte ori mai optimist, pe principiul „este foarte bine, avem nevoie”, Mina nu a adus niciodată nicio critică acestui proiect ba dincontră, a declarat că acest demers va beneficia de sprijinul PSD Giurgiu.

De la declarațiile lui Mina la faptele PSD din Consiliul Județean este distanță mare.

Azi, consilierii județeni ai PSD au arătat că „nu se opun dar… nici nu susțin”. De ce? Ba că nu cred ei că Giurgiu are șanse să câștige în fața unor orașe mai mari, ba că nu înțeleg ei de ce nu știu ce sume pentru nu știu câți elevi(le-o fi explicat Napoleon Grigore pe abac), ba că de ce firmele nu contribuie mai mult, ba că ei nu au fost invitați la semnare…

Asta pe lângă motivele invocate de mărețul Napoleon care știe el că Beianu va candida la municipiu și că Anghelescu va candida de la alt partid, că bazinul de înot… că… că… că…

Insist, pentru cei care încă nu au înțeles dar vor cu sinceritate să o facă, cu explicația din clipul de mai jos.

În mod clar nu unuia ca Napoleon, care nu doar că nu vrea dar nici nu poate să priceapă, amărâtul nu a înțeles până azi când să folosească „datorită”, îi este adresată explicația ci oamenilor care pur și simplu nu au înțeles până acum.

(Mulțumim pentru INSPIRAȚIE lui Ciprian Danciu, unul dintre cei mai puternici susținători în spațiul on-line al PNL și al proiectelor acestora).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole