18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

De ce avem câini pe străzile din GIURGIU? Din cauza unora ca el (VIDEO)

Ne plângem peste tot de faptul că nu mai avem loc în oraș de câinii fără stăpân. Facem caz că ne latră, ne revoltăm că, uneori, ne mușcă. Dar nu mișcăm un deget pentru a stopa, cumva, fenomenul. Un prim gest de normalitate și de asumare ar fi sterilizarea câinilor fără pedigree. În caz contrar, asumarea puilor ce vin pe lume, fără vina lor. Doar din inconștiența celor care lasă câinele sau cățelușa „să se bucure de viață”, cum îl auzeam, deunăzi, pe un concetățean.

Mai mult, dacă apar pui (pe care, în proporție de 80 – 90% giurgiuvenii – fie că locuiesc în oraș, fie în mediul rural – nu și-i doresc) stăpânii găsesc repede soluția: abandonarea acestora undeva, oriunde…că doar se descurcă ei să crească, sunt animale, ce naiba…!

Un caz de abandon a fost surprins de o cameră de supraveghere din zona Adăpostului pentru câinii fără stăpân din municipiu.

„Astăzi (n.r. luni, 26 iunie) la 12 fără 10, un domn a abandonat în fața Adăpostului public, 5 pui de cățel, într-o cutie de carton. Ce conta că urma sa plouă, că sunt destul de mici încât să moară?! „Gunoiul” trebuia dus! Și câte rânduri de pui nu o mai fi aruncat până acum?!

Problema e că în adăpost nu au nicio șansă pentru ca este microb de parvoviroză. Și cine să îi preia când ONG-urile sunt pline de pui aruncați de alți cetățeni care nu dau doi bani pe lege sau pe viața unor biete animale?!

A fost făcută sesizare la Poliție și individul risca o amendă între 1000 și 3000 lei, dar ce ne facem cu spiritul civic?! Unde vom ajunge dacă în continuu procedăm la fel?!” este mesajul publicat pe pagina de socializare a Primăriei Municipiului Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole