11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Dan RUSU, primarul comunei Adunații Copăceni: „O sută de locuințe sociale în satul Varlaam. Păcat că sunt indivizi care pun „contre”…!”

Permanent ocupat de creșterea calității vieții cetățenilor din comuna Adunații Copăceni, primarul localității, Dan Rusu, continuă proiectele menite să transforme comuna într-una cu adevărat europeană, cum îi place să spună.

Așa cum spunea cu ceva timp în urmă, inclusiv construirea unor locuințe sociale reprezintă un proiect important. Astfel, în satul Varlaam au început, cu puțin timp în urmă, lucrările de execuție a unui număr de 100 asemenea locuințe, destinate oamenilor cu venituri reduse sau tinerilor pe care Dan Rusu își dorește să îi vadă rămași în comună.

Acest obiectiv reprezintă unul dintre pașii importanți din strategia mea pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea comunei și totodată promisiunea mea față de alegători. Prin construirea acestor locuințe ne propunem ca tinerii noștri să continue să locuiască aici, să-și întemeieze familii și să-și crească copiii pe plaiurile natale. De asemenea, ne propunem să atragem specialiști care prin cunoștințele deținute să aducă plus valoare lucrurilor întreprinse aici. Asta pentru că o localitate cu populație tânără și bine pregătită reprezintă un interes pentru investitori, specialiști, retaileri, operatori de transport și așa mai departe, spunea primarul Dan Rusu.

Din păcate, se izbește, aproape ședință de ședință, de indivizi, membri ai consiliului local, al căror singur scop este „punerea de tălpi” în proiectele de dezvoltare a comunei, fără a avea altă motivație decât că „nu trebuie să facă ăla proiecte”.

Gândindu-mă la acest proiect și la toată munca, energia și pasiunea emanată, nu pot să nu-mi exprim regretul că în Consiliul Local, forul care aprobă proiectele de dezvoltare ale comunei, pe lângă oameni responsabili există și câțiva GOGOMANI al căror singur scop este frânarea mersului firesc al lucrurilor. Pe de o parte nu este de mirare, ținând cont de pregătirea și capacitatea lor de a înțelege responsabilitatea oferită de alegători, însă nici până acum nu au înțeles că deja a trecut mult timp de la alegeri și ar fi trebuit ca acest timp să-i facă să înțeleagă că au ieșit pierzători din acestea.   

Ar fi trebuit ca la preluarea mandatului să studieze și să înțeleagă legea, să cunoască tot ceea ce înseamnă responsabilitatea de consilier local și tot ceea ce decurge de aici și să înțeleagă faptul că rolul lor este să aducă îmbunătățiri proiectelor de dezvoltare și nu să facă doar act de prezență și să încaseze indemnizația de consilier.

În sfârșit, așa cum spune și proverbul, nu există pădure fără uscături. Dar parcă ale noastre, mai mult ca în oricare parte, TROSNESC ȘI CRAPĂ. DE CIUDĂ!, a încheiat edilul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu, reiterând o vorbă veche din bătrâni, și anume că nu mor caii când vor câinii!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole