17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Dan Motreanu, Prim-vicepreședintele PNL și președintele PNL Giurgiu: „Fonduri europene pentru sprijinirea investițiilor în construcția de capacități pentru producția de hidrogen verde”

Peste o sută de milioane  de euro sunt puse la dispoziția doritorilor, de către Comisia Europeană, pentru investițiile în construcția de capacități pentru producția de hidrogen verde. Mai exact, conform precizărilor prim-vicepreședintelui PNL și, totodată, liderul liberalilor giurgiuveni, europarlamentarul Dan Motreanu, este vorba despre un buget total de 148.752.500 de euro. Din această sumă, 114.425.000 de euro sunt fonduri europene asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar 34.327.500 de euro sunt fonduri naționale.

„Ministerul Energiei desfășoară o procedură competitivă pentru investiţii în construirea de noi capacităţi în instalații de electroliză, inclusiv extinderea de capacități pentru producția de hidrogen verde. Măsura vizează susținerea unei economii cu emisii scăzute de carbon. Perioada de depunere a proiectelor a fost prelungită până în data de 16 august.

Finanțarea poate fi acordată pentru construirea de noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză. O astfel de capacitate trebuie să aibă o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an și trebuie realizată până în trimestrul IV 2025”, mai preciza Dan Motreanu.

În ceea ce privește solicitanții eligibili, aceștia sunt producătorii de gaz natural, microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii și mari producătoare de energie electrică, microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii și mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unitățile administrativ teritoriale precum și institutele naționale de cercetare și dezvoltare din domeniul energiei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole