9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

CANICULA impune RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE pe toate drumurile din județ

Conform unei informări transmise de către reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu, urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Giurgiu, pentru data de 27 iulie, și restricția de circulație a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, cauzată de canicula instituită pe întreaga rețea rutieră națională de către CNAIR pe raza județului nostru, în intervalul orar 12,00 – 20,00, atăzi, 27 iulie, se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone PE ÎNTREAGA REȚEA DE DRUMURI DE CATEGORIE JUDEȚEANĂ din județul Giurgiu.

Restricțiile sunt impuse pentru prevenirea deformărilor majore ireversibile care pot apărea ca efect al desfășurării traficului greu în condiții climatice de caniculă.

Conform aceluiași document, restricțiile sunt instituite în baza prevederilor art. 44, alin. 2 si 3 din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și actualizările ulterioare. Totodată, reprezentanții CJ anunță că aceste restricții nu se aplică unor anumite categorii de transporturi: transporturile de persoane, cele de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, cele poștale, ale echipamentelor de prim-ajutor, pentru distribuire de carburanți, transporturile de mărfuri cu temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole, la recoltarea din câmp, precum și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole