10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Dan MOTREANU, președintele PNL Giurgiu: „Peste șapte milioane de lei, sprijin din partea Guvernului Ciucă pentru încălzirea municipiului Giurgiu”

Creșterea bruscă a prețurilor la gaze naturale, precum și faptul că acestea trebuiau achitate în avans, au dus la riscul ca municipiul Giurgiu să rămână în frig, în iarna 2021 – 2022. Intervențiile, atât ale parlamentarilor liberali giurgiuveni, cât mai ales ale liderului filialei județene a PNL, Dan Motreanu, au făcut ca Guvernul să aloce  municipiului nostru 7,4 milioane de lei, potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării.  

La nivel național, 360,9 milioane de lei au fost alocate pentru sprijinirea a 27 de unități administrative-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică. Banii au fost plătiți în 14 tranșe, pentru perioada noimebrie 2021 – martie 2022, și au fost folosiți pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură.

Cele mai mari sume au revenit municipiilor Timișoara (67.840.130,52 lei), Constanța (61.273.377,37 lei), Arad (40.997.859,05 lei) și Bacău (40.847.232,88 lei). Alocările demonstrează că Guvernul este interesat de rezolvarea problemelor oamenilor, indiferent de culoarea politică a primarilor care conduc comunitățile.

„La începutul lunii februarie, Primăria Giurgiu a cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu. Am sprijinit acest demers, pentru că Primăria Giurgiu epuizase toate resursele financiare disponibile. Prețul cu care Primăria Giurgiu achiziționează gazul a crescut de cinci ori față de anul trecut, fiind vorba de o criză energetică la nivel european. Guvernul a răspuns favorabil acestei solicitări, modificând legislația pentru a putea subvenționa prețul gigacaloriei și acordând sprijin financiar municipiului Giurgiu”, preciza liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole